10 Mayıs 2018 Perşembe

BMW M5 Competition


BMW M5, piyasaya çıktığı ilk günden bu yana Mercedes-AMG E63S ile karşılaştırılıyor. Bazı testlerde Mercedes'in gerisine düşen otomobilin aslında giriş seçeneği olduğuysa ilk günden beri biliniyor. Testlerde ibreyi kendisine çevirmek isteyen BMW artık daha güçlü bir M5 ile karşımızda.


Araca dışarıdan bakıldığında çok da farklılık sunmadığı görülebiliyor. Ön panjur, yan aynalar ve difüzörde siyah renk kullanılırken 20 inç çaplı jantların da versiyona özel olduğu fark ediliyor. Egzoz sistemi yenilenirken süspansiyon sistemi hem 7 mm alçaltılmış hem de %10 sertleştirilmiş.

İç mekanda sunulan farklılıklarsa farklı renklerde emniyet kemerleri, özel paspaslar ve M5 Competition logolarıyla sınırlı.


Kaput altındaysa çift turbo beslemeye sahip, 4.4 litre hacimli V8 motorun artık 625 beygir güç ürettiği görülüyor. 750 Nm'lik tork değeriyse değişmemiş. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemleri de korunan aracın 0'dan 100 km/s sürate 3.3, 200 km/s sürateyse 10.8 saniyede ulaşabildiğini belirtelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder