15 Nisan 2018 Pazar

Seat Ateca 1.4 TSI DSG 4Drive XCellence


Sürekli genişlemekte olan SUV segmentlerine son sürat dalan Volkswagen grubu, ana markada bu modellerin satışlarında başarılı olsa da asıl parlayan yan markaların sunduğu modeller oluyor. Onlardan bir tanesi olan Seat Ateca'nın benzinli motor, otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan, dahası üst donanım paketi XCellence ile donatılmış bir örneğini sizler için inceledim.

11 yorum:

  1. Alinabilecek en mantikli suvlerden birisi olarak goruyordum. Ama fiyat 165bin tl! O paraya akdeniz kiyisinda yasadigim yerde 1 donum arsa alabiliyorum. Onur bey siz yillardir bu otomobil isinin icindesiniz. Bu paralari bu araclara verir misiniz Allahaskina? Devletin vergi uygulamasi nedir boyle? Sonra millet neden dogana sahine biniyor. E napsin millet bu paralara araba mi alsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de en mantıklı SUV modelleri arasında. Vergi olayına da katılıyorum. Otomobilleri çok sevsem de aracım olmamasının nedenidir zaten bu. Avrupa'dakinin iki iç katına araç almak aptallık gibi geliyor bana.

      Sil
    2. Aynen öyle. Fiyatı bir kenara bırakın gerçekten harika bir suv oldu Ateca. Bundan 2 yıl önceye kadar Tiguan ve Qashqai'den başka seçenek yoktu bu sınıfta. Onların da amanları vardı. Kuga'nın 15 litre yakan ecoboost motoru vardı. 3008 mpv olarak konumlandırılmış vaziyette idi. Şimdi seçenekler gerçekten arttı.

      Sil
    3. Pek tutmadi ama satis rakamlarina bakilirsa. Nedeni hakkinda bir fikriniz var mi onur?

      Sil
    4. Qashqai'nin çok satmasıyla aynı neden: Küçük hacimli Diesel-Otomatik kombinasyonu. Birinde yok, diğerinde var.

      Sil
    5. Hyundai tucson kadar da satmadi ama. Ayni kombinasyonlarla yarisiyor olmalarina ragmen. Tiguanin da cok altinda satis rakami. Sanki yalnizca dizel otomatik versiyonuyla alakali degil gibi.

      Sil
    6. Tiguan biraz daha premium ve Volkswagen'in marka algısı çok daha yüksek. Beni asıl şaşırtan Tucson'un satışları oldu aslında. Bunu da Hyundai'nin pazarlama başarısına bağlıyorum ben. Özellikle Anadolu'da çok iyi pazarlama yapıldı bu araç için. Lansmanı yapıldı, test sürüşlerine gitti, roadshow'a çıktı. Sürekli tanıtıldı.

      Sil
    7. Ben son ay icinde hyundai tucson ateca kadjar chr kullandim. Hyundai tucson ifade etmesi zor ama digerlerinden daha sıkı hissettiriyor gercekten. Yuruyen yekpare bi kütle gibi. Saglam hissettiriyor. Bana kalirsa kaliteli bi arac. Basarili bi pazarlamanin payi illaki vardir ama arac da baya kaliteli bence.

      Sil
    8. Doğru tabi, bence de kaliteli ama o kalitenin görülebilmesi için etrafta çok dolandırmaları gerekti aracı. Yoksa sadece iz35 müşterilerini çekmiş olsa o kadar satamazdı.

      Sil
  2. Merhaba Onur,
    Dün 2019 Jetta özelliklerine baktım 1.4 TSI motorda bile 8 ileri tiptronik var gibi görünüyor. VW 'de DSG'den vazgeçip tam otomatiğe mi dönüyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O Jetta modelleri Kuzey Amerika için ama dönme ihtimalleri var tabi. Tam otomatikler çok daha dayanıklı çift kavramalılara göre.

      Sil