24 Nisan 2018 Salı

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury


Mercedes-Maybach markası etkileyici konseptler yaratmaya devam ediyor. Bu araçlardan bir tanesi de Çin'de tanıtılan Ultimate Luxury oldu. Elektrikli araç, SUV ve Sedan gibi birbiriyle birlikte görünmeyen iki gövde şeklini birleştirmiş.

5.260 mm boya, 2.110 mm genişliğe ve 1.764 mm yüksekliğe sahip olan devde 24 inç çaplı jantlar kullanılmış. Dev ön panjur, ince yapılı LED farlar, çift parçalı kaput, hemzemin kapı kolları ve kısa sayılabilecek bir bagaj kapağına sahip olan aracın yan aynaları bulunmazken cam tavan ve arka cam çift parçalı olarak tasarlanmış.


İçeriye geçildiğinde seri üretim modellerden detaylarla karşılaşılıyor. Direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve bilgi-eğlence ekranı tanıdıkken geniş orta konsolda az sayıda düğme kullanılması sadeliği pekiştirmiş. Ahşap kaplamanın içerisine LED aydınlatma gömen tasarımcılar koltuk kumandalarını da kapı içlerine eklemiş.

Dört kişilik oturma kapasitesine sahip olan araçta kapı cepleri yerinden sökülebilen çantalar olarak tasarlanmış. Ayrıca arka bölümde ayak destekleri ve büyük orta konsolun içerisine gizlenmiş bir çay seti de dikkatlerden kaçmıyor.


Dört adet elektrik motoruna sahip olan konsept 750 beygir güç üretebiliyor. 500 km menzil sunan aracı 100 km menzil sunması için, hızlı şarjda sadece 5 dakika tutmak yetiyor. Temassız şarjı destekleyen aracın maksimum süratiyse 250 km/s'te sınırlandırılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder