23 Mart 2018 Cuma

Volkswagen Touareg


Beklenen haber Çin'den geldi. Volkswagen'in lüks SUV modeli Touareg'in 3. nesil seçenekleri tanıtıldı. Eskisinden daha büyük bir araç olan bu otomobil teknolojiyle doldurulmuş bir şekilde bizlerle.

Porsche Cayenne gibi MLB Evo platformu üzerine geliştirilen aracın köşeli hatları ilk bakışta dikkat çekiyor. Geniş ön panjur ve LED farlar heybetli bir görünüm sergilerken jant çapları 18 ile 21 inç arasında değişiyor. Şişkin arka çamurluklar, LED stoplar ve çift egzoz çıkışı da güçlü görünüme katkı sağlamış.

İç mekana geçildiğinde Passat ile Audi A8'in bir karışımı gibi görünen Touareg'de dijital gösterge panelinin yanında 15 inç büyüklüğünde bir bilgi-eğlcence ekranı bulunuyor ki bu parça orta konsolun neredeyse tamamını kaplamış. Havalandırma çıkışları aşağıya alınırken vites kolu küçük tutulmuş.

4.878 mm boya, 1.984 mm genişliğe ve 1.702 mm yüksekliğe sahip olan Touareg eskisinden daha uzun, geniş ve alçak. Ortalama 106 kg hafifleyen aracın bagaj hacmi de 810 litreye ulaşmış.


Kaput altında ilk etapta üç adet, 3 litre hacimli V6 motor sunulacak. Diesel olanlar 231 ve 286 beygir güç üretebilirken benzinli kardeş 340 beygir gücünde. Ayrıca ilerleyen aylarda 421 beygir güç, 900 Nm tork üretebilen 4 litre hacimli V8 Diesel ve 367 beygir güç üretebilen, elektrikli olarak 58 km menzil sunan, şarj edilebilir hibrit de ürün gamına katılacak.

7 yorum:

  1. Iyi güzel de bunun yavrusu t-roc bile gelmedi türkiyeye. Herhalde bu da gelmez artık. Euro 5 tl oldu nerdeyse. Bajaja bineriz anca bu gidişle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. T-Roc yakında gelecek. Touareg de öyle.

      Sil
    2. Euro 2 lira iken de binemiyorduk Touareg'e o nolacak?

      Sil
    3. Bizler için değil zaten Touareg. Euro 10 lira bile olsa umursamayanlar için.

      Sil
    4. Qashqai'ye devam diyosun :)

      Sil
  2. 3. nesli de çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil