30 Mart 2018 Cuma

Volkswagen Atlas Cross Sport


Volkswagen'in New York sürprizleri Atlas Tanoak konseptiyle sınırlı değil. Alman üretici, yine Atlas temellerini kullanan daha kompakt bir SUV model konseptini de bu organizasyonda sergiledi.


Kuzey Amerika pazarı için üretilen Atlas'ı andıran aracın ön bölümünde, farların uzantısı şeklinde tasarlanan LED şeritler ve agresif tampon dikkat çekerken yanlarda, üst kısmı düzelştirilmiş, şişkin çamurluklar, 22 inç çaplı jantlar ve kalın kapı eşikleri görülebiliyor. Arka kısımdaysa spoiler, LED stoplar ve tampona gizlenen egzoz çıkışları sportif görünümü pekiştirmiş.

Bu arada modelin Atlas'tan küçük olduğunu hatırlatalım. Konseptin boyu 4.846 mm, genişliği 2.029 mm ve yüksekliği 1.734 mm olarak açıklandı.


İç mekanda tipik Volkswagen sadeliği sunan aracın gösterge paneli dijital. Dokunmatik ekran ve kumanda düğmelerinin etrafında piyano siyahı kullanılırken geriye kalan kısımlarda açık renkli deri döşeme bulunuyor. Kapı camlarının da çerçevesiz olduğunu belirtelim.

3.6 litre hacimli V6 motoruna bir çift elektrik motoru eşlik eden aracın toplam gücü 360 beygir. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla birlikte modelin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 6 saniyenin altında tamamlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder