28 Mart 2018 Çarşamba

Toyota RAV4


2017 yılında dünya çapında en çok satan SUV Toyota RAV4 olmuştu. Toyota ise başarılara doymayan bu modeli yenileme kararı aldı ve FT-AC konseptini andıran yeni nesil örnekleri New York'ta beğeniye sundu.


Markanın daha büyük SUV modellerinde görülen köşeli hatlara kavuşan model eskisinden daha geniş olsa da boyu 7 mm kısalmış. Aks mesafesi de uzarken Lexus çizgileri görebildiğimiz dış mekanda artık kontrast renkli tavan ve açılabilir panoramik cam tavan gibi donanımların sunulduğunu söyleyebiliyoruz.


İç mekanı, dışarıda olduğu gibi dikkat çekici olmayan aracın gösterge panelinin yarısı dijital bir ekran tarafından kaplanırken grafikleri iyileştirilen dokunmatik ekranda fiziksel buton kullanımına geçilmesi olumlu. Cam açma düğmelerinin hala daha aydınlatılmıyor olmasıysa garip.


İlk etapta kaputu altında üç farklı motor seçeneği sunulacak olan RAV4'ün 2 ve 2.5 litre hacimli benzinli motorları gibi 2.5 litre hacimli motora sahip hibrit seçeneğini de aslında tanıyoruz. Sadece içten yanmalı motora sahip olan araçlarda pazara göre 6 ileri vitesli manuel veya 8 ileri vitesli otomatik şanzıman kullanılırken hibrit modelde CVT yer alacak.

5 yorum:

  1. Yıllardır süren rezillik son bulmuş. Hadi dışı neysede konsol berbattı.
    Bu motor hacmi ile zaten yine satmaz ama hasbel-kader satılan birkaç yüz araç da gözümüzü kanatmaz hiç olmassa.

    YanıtlaSil
  2. Toyota eski tasarımcıyı kovdu galiba. Güzel tasarımlar gelmeye başladı yıllar sonra nihayet!

    YanıtlaSil
  3. Çok beğendim. Yalnız şu japonlara has, cam tuşlarının ışıksız olması, tek tuşla otomatik indirmenin sadece şoför camında olması vb. kazmalıklar da olmasa daha güzel olurmuş.

    YanıtlaSil
  4. Yeni nesil Rav4'ün 3 kapılı seçeneğide gelse güzel olurdu. İlk nesil Rav4 başlangıçta 3 kapılı olarak gelmişti..

    YanıtlaSil