6 Mart 2018 Salı

Toyota Corolla Hatchback


Toyota'nın Avrupa pazarına sunduğu hatchback modeli Auris yerini Corolla Hatchback'e bıraktı. Cenevre otomobil fuarında tanıtılan otomobilin iki adet hibrit motor seçeneği bulunuyor. Diesel motorsa görünürde yok.

Güncel araçtan çok daha agresif çizgilere sahip olan yeni modelin ince uzun LED farları ve büyük ön panjuru sportif bir görünüm sağlarken büyük jantlar ve çift gövde rengi bu havayı bozmuyor. Arka kısımda şeffaf LED stoplar, spoiler ve sahte egzoz çıkışlarına sahip bir tampon görülebiliyor.


Eskisinden 40 mm daha uzun olan otomobilin aks mesafesi de aynı miktarda uzarken yükseklik 25 mm aşağıya çekilmiş. Ayrıca genişlik de 30 mm artışta.

İç mekana geçildiğinde şık direksiyon simidinin arkasına konumlandırılmış ve orta kısmı dijital olan gösterge paneli, daha büyük ekranlı ve fiziksel düğmelere sahip bilgi-eğlence sistemi ve küçük bir vites topuzu dikkat çekiyor.


Kaputu altında üç motor seçeneği sunacak olan otomobilin ilk ünitesi 1.2 litre hacimli, turbo beslemeli benzinli motor olacak. Güncel aracın kaputu altında görev yapan 1.8 litre hacimli motora sahip hibrit sistemin yanında daha fazla güç isteyenlere 2 litre hacimli motora sahip, 180 beygir güç üretebilen hibrit ikili sunulacak.

13 yorum:

  1. Iç kısımdan görsel yok mu onur bey?

    YanıtlaSil
  2. 1.8 hibritle 2.0 hibrit arasinda ötv bakimindan fark olacak mi? Kafayi yedirdiler bize abuk subuk vergi sistemleriyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet. 2 litre hacimli olan normal 2 litre vergisi ödüyor. 1.8'de teşvik var. 1.6 ÖTV'si var.

      Sil
  3. Subaru xv kullandım cvtye bi sürü laf ettiler ben aracı beğendim mis gibi. Acaba şimdi bindiğim araba değil eşek mi diye tüv e sordum yok araba dediler. Sizce subaru xv nasıl onur bey?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Video testi yakında yayında olacak ama genel olarak CVT'yi ben de sevmiyorum. Performansını da düşük buldum. Özellikle de uzun yolda.

      Sil
  4. Onur bey hibritte yıllık ödenen mtv nasıl oluyor? 1.8 litre üzerinden mi ödeniyor?

    YanıtlaSil
  5. Iç mekani neden gostermediler anlamadim. Arac tanitimini posta posta mi yapacaklar. Yoksa ic mekan yetismedi mi onur bey:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yetişmediği için büyük ihtimalle. Yoksa genelde tersten yapılıyor tanıtım. Önce iç mekanı sergileniyor araçların. Mercedes A Serisi'nde olduğu gibi.

      Sil
    2. Çok enteresan. Ceo azarlamistir bunlari buyuk ihtimalle :))

      Sil