29 Mart 2018 Perşembe

Subaru Forester

 

Subaru'nun popüler modellerinden Forester yenilendi. New York'ta ortaya çıkan yeni aracın ana hatları çok değişmemiş olsa da hem iç mekanda hem de kaput altında yenilikler bulunuyor.

Farklı yapısıyla dikkat çeken farlar, ön panjur ve tamponla değişik bir görünüm sunan otomobilin arkasında da stopların ortaya doğru uzadığı görülebiliyor. Farklı jantlar ve spoiler altına eklenen deflektörler görünümü bu bölümde de agresifleştirmiş.


İç mekanda sadelikten ödün verlmese de hemen her şey yenilenmiş tasarıma sahip. Daha fazla deri döşeme kullanılan kokpitte yeni direksiyon simidi ve dokunmatik ekranın yanlarına alınan havalandırma ızgaraları dikkat çekiyor.

Yerden yüksekliği 221 mm olan otomobilin genel boyutlarında da artış yaşanmış. Ayrıca aks mesafesi de artık 2.669 mm.


A.B.D. pazarında turbo beslemeye sahip motoruna veda eden Forester bunun yerine 2.5 litre hacimli ünitenin 185 beygir güç, 238 Nm tork üretebilen seçeneğine kavuşmuş. Sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) ve dört tekerlekten çekiş standart donanımda.

7 yorum:

  1. neden ısrarla cvt? maliyette ne kadar fark edebilir ki düzgün çalışan bir şanzıman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Japonların vites geçişi olmayan şanzımanlara anormal bir bağları var. Otomatik şanzımanı sadece konfor için sunulan bir donanım olarak görüyorlar hala. Sürüş zevki için manuel alınsın gibi bir görüşleri var. İkisini birleştirmek akıllarına gelmiyor gibi.

      Sil
  2. Vw'nin yıllar önce tanıttığı bir suv consepti vardı Onur hatta sen de haberini yapmıştın. Adı neydi? 7 kişilik bir prototipti Detroit'de tanıtılmıştı.

    YanıtlaSil
  3. makyaj mı yoksa yeni nesil mi bu? Dış tasarım makyajlanmış gibi çok az değişiklik var. Subaru harika konsept tasarımları olan bir marka olmasına rağmen neden her yeni gelen modelde insanları ters köşeye yatırıyor acaba. Sadistçe zevk mi alıyorlar bundan. Seri üretim araçlarının tasarımları hakikaten çirkin. 1990'larda iyi tasarımları varken 2000'lerden sonra bir türlü adam gibi tasarımlı araç üretemediler. Toyota'nın yaptığı gibi bir tasarım zihniyeti değişikliğine ihtiyacı var bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anladığım kadarıyla yeni nesil. Aks mesafesi bile değişmiş.

      Sil
    2. İçi güzel ama dışı berbat

      Sil