5 Mart 2018 Pazartesi

Škoda Vision X


Škoda'nın model gamı genişlemeye devam edecekmiş gibi görünüyor. Şu sıralar başarılı satış adetlerine sahip olan SUV modellerinin sayısını artıracak olan Çek üreticinin B segmentinde sunacağı SUV aracının konsepti Cenevre'de tanıtıldı.

Markanın son dönemde modellerine uyguladığı köşeli tasarım detaylarına sahip olan otomobilde çift katlı LED farlar, düşük bir ön pankur, hemzemin kapı kolları, 20 inç çaplı jantlar, LED stoplar ve kontrast renkli tavan gibi dokunuşlar bulunuyor.


İç mekanda daha da fütüsitik bir tasarım anlayışı edinen konseptin iki kollu direksiyon simidinin arkasında dijital gösterge paneli yer alıyor. Havada duran kapı çekecekleri ve başarılı yan desteklere sahip koltukların tasarımları da bu bölümü farklı kılan detaylar arasında yer alıyor.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip, 1.5 litre hacimli motor bulunduran Vision X'i benzin veya doğal gazla çalıştırma olanağı sunuluyor. İkinci seçenekte 130 beygir güç, 200 Nm tork üretebilen model elektrik motorlarına da sahip olduğundan bir hibrit. 0'dan 100 km/s sürate 9.3 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 200 km. Ayrıca istenen durumlarda araç önden, arkadan veya dört tekerlekten çekişli olabiliyor.

4 yorum:

  1. Yeni yeti bu mu acaba. Yetiyi sonlandirma karari verenleri kınıyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeti C segmentindeydi. O nedenle yerine Karoq gelmiş oldu.

      Sil
    2. Karoq maalesef arcelik buzdolabina benziyor. Yazik ettiler yetiye. Yetinin ismi bile guzeldi. Karoq ne ya Allahaskina. Biseye benzetecem simdi olmayacak coluk cocuk okuyor.

      Sil
    3. Yeti'nin çok daha örijinal göründüğü kesin. Hele makyaj öncesi çok farklıydı.

      Sil