29 Mart 2018 Perşembe

Hyundai Tucson


Hyundai'nin başarılı SUV modeli Tucson da New York'ta makyajlı yüzünü gösteren araçlar arasında. Modelin hem iç hem de dışı değişse de kaputun altından henüz güzel bir haber gelmiş değil.

Önden bakıldığında daha agresif bir yüze kavuştuğu söylenebilecek aracın tampon, panjur ve farları yenilenmiş. Yeni jant seçenekleri ve üst donanım paketlerinde biraz daha kromaja yer verilirken arka kısımda daha sade görünüyor. Yuvarlatılmış stoplar ve arka tampon çevresinde yapılan sadeleştirme bunun nedenleri arasında.


İç mekanında da ciddi değişiklikler olan Tucson'un bu bölümde diğer yeni Hyundai modellerini andırdığı söylenebilir. Dokunmatik ekran daha yükseğe alınırken orta havalandırma ızgaraları da aşağıya çekilmiş. Diğer ızgaraların tasarımları yumuşatılırken gösterge paneli de elden geçirilmiş.

Tanıtım A.B.D.'de yapıldığından dizel motor seçenekleri ortalarda görünmüyor olsa da 2 ve 2.4 litre hacimli, atmosferik beslemeli benzinli motorlar tanıdık. Bu ülkede turbo beslemeye sahip, 1.6 litre hacimli ünite artık sunulmuyor. Avrupa pazarındaysa 1.7 litre hacimli Diesel'in yerini 1.6 litre hacimli ünite alırken 2 litre hacimli ünitede hafif hibrit teknolojisi kullanılacak.

4 yorum:

  1. Ön farların yenilenmesi güzel olmuş. aydınlatma sorunu vardı zira. yalnız benim anlamadığım o multimedya ekranı nedir öyle emaneten takılmış tomtom gibi. keşke diğer modellere benzesin diye orayı rezil etmeselermiş. bir de direksiyon simidini de yeni modellerdeki gibi yapsalarmış bari. Ağırlığı azaltmaya çalışmışlar mı onur bey?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makyajla zor ağırlık azaltılması. Yeni platformu bekleyeceğiz onun için.

      Sil
  2. Makyajli kasa ile birlikte 1.6 dizel versiyon gelecegi soylendi ingiltere kanallarinda. 2 power outputla gelecekmiş artik birisi muhtemelen 136 bglik olur ama digeri ne olur bilmiyorum. Ah be hyundai ne diye 1.7 dizelle 3 sene kaybettin insan gercekten hayret ediyor!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında Hyundai pek bir şey kaybetmedi. Avrupa'da güzel güzel satıldı 1.7 motor. Her ülke bizim gibi saçma vergi bantlarına sahip değil sonuçta. Bir de satış miktarları da zaten genel olarak düşük. En fazla birkaç bin oynar ki o da devede kulak kalır.

      Sil