4 Mart 2018 Pazar

GMC Sierra


GMC'nin pick up modellerinden Sierra yeni versiyonuna kavuştu. Daha da heybetli bir görünüme kavuşan aracın en ilginç yenilikleri kasa bölümünde bulunuyor. Ayrıca Diesel motor da aileye katılmış.

Aracın köşeli hatlarını daha da öne çıkaran GMC, kullandığı dev ön panjur ve bol kromajla özellikle Denali donanımını dikkat çekici hale getirmiş. 22 inçe kadar büyüyebilen jant seçenekleri, LED farlar ve stoplar, elektrikli yan basamaklar, köşeleri basamak haline getirilmiş arka tampon ve çift egzoz çıkışı modelin detayları arasında.


İç mekanı kardeşi Chevrolet Silverado'dan alınan araç bu bölümde de sahip olduğu birçok düğme ve dik orta konsol tasarımı sayesinde heybetli görünüyor. Köşeli unsurlara sahip gösterge paneliyse GMC modeline özel. Bol bol deri döşeme, metal ve gerçek ahşap kaplamalar da aracın donanımında yer alıyor.

Gelelim kasaya. Elektrikli olarak açılabilen kapağı cift açılı olduğundan toplam altı farklı pozisyona getirilebilen Sierra, bu kapağın üzerinde 170 kg'a kadar yük taşıyabiliyor. Kasa içini karbon fiber kompozit malzemeden üretebilen GMC bu sayede hem çizilmeye dayanıklı hem de 28 kg daha hafif bir bölüme sahip oluyor. 1.784 litre hacimli kasa kutusuysa segmentinin en büyüğü.


Kaputu altında 3 litre hacimli, sıralı 6 silindirli bir turbo Diesel motor bulunabilen aracın benzinli motor seçenekleriyse 5.3 ve 6.2 litre hacimli V8 üniteler. Diesel motorun 10 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirileceği doğrulanırken önceki modele göre 163 kg daha hafif olan araçların yakıt tüketim değerleri de iyileşmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder