21 Şubat 2018 Çarşamba

Peugeot Rifter


PSA grubunun küçük ticari araçlarından sonuncusu da tanıtıldı. Ana markanın bu modeli artık Partner isimli değil. Berlingo ve Combo'nun isimleri değişmemiş olsa da Peugeot'nun aracı Rifter ismine kavuştu.

Görünüm olarak kardeşlerinden çok farklı olmayan aracın gövde altı kısımlarında siyah renkli plastik korumanın daha bol kullanıldığı görülebiliyor. LED stoplara sahip olan Rifter'ın da iki farklı boya sahip versiyonu 5 ve 7 kişilik olarak alınabilecek.


İç mekana geçildiğinde genel olarak kardeşleri gibi göründüğünü söyleyebileceğimiz ticaride i-Cockpit kullanılması, küçük direksiyon simidi ve yukarıya alınmış gösterge paneline sahip olması anlamına geliyor. 775 litrelik bagaj hacmi uzun gövdeli araçta 4.000 litreye kadar çıkıyor.

Kaputu altında 1.2 litre hacimli motorun 110 ve 130 beygir güç üretebilen seçenekleri bulunacağı gibi 1.5 litre hacimli turbo Diesel ünitenin 75, 100 ve 130 beygir gücündeki seçenekleri de sunulacak. Motor seçeneğine göre 5 veya 6 ileri vitesli manuel ve 8 ileri vitesli otomatik şanzıman seçileceği gibi ilerleyen zamanlarda dört tekerlekten çekiş sistemi de donanıma eklenecek.

3 yorum:

  1. Dangelden 4x4 sistemi ile de gelecekmiş. 3008 alacağına bunu alın hem ötvden de kurtulursunuz. Arazide 3008den her halukarda üstun olur. Çok enteresan. Harika bi araç olur.

    YanıtlaSil
  2. Arka suspansiyonlar makas mi onur bey ford connectteki gibi. Leisure activity vehicle ise bari otomobil suspansiyonu gerek bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deforme olabilen çapraz bar kullanıldığını zöylüyor Peugeot basın bülteninde. Çok açıklayıcı olmasa da büyük ihtimalle bağımsız olmayan yaylar anlamına geliyor.

      Sil