7 Şubat 2018 Çarşamba

Mercedes-Benz Sprinter


Mercedes'in en önemli ticari araçlarından bir tanesi olan Sprinter yeni nesiline kavuştu. Artık Volkswagen Crafter ile bir bağı kalmayan modelin sunduğu konfigürasyon seçeneği herkesin isteğini karşılayacak gibi görünüyor.

Ana hatları, pek de sürpriz olmayan bir şekilde çok değişmeyen Sprinter'ın köşeleri yumuşatılmış tasarımı daha şık görünürken inceltilen LED farlar ve tamamı boyalı tamponlar araca daha premium bir hava katmış.


Aynı şeyi iç mekan tasarımında da söylemek mümkün. Binek Mercedes modellerinde de görev yapan üç kollu direksiyon simidi ve büyük bir renkli yol bilgisayarı ekranı gibi donanımlara sahip olan Sprinter, A Serisi'nde kullanılmaya başlanan bilgi-eğlence sisteminin uygulandığı ikinci araç.

Üstelik dokunmatik ekran bu araçta PRO Connect sistemine dahil. Bu sayede filo sahipleri araçlarla sürekli iletişimde olabiliyor ve aracın ortalama yakıt tüketimi veya lokasyonu gibi bilgilere anında ulaşabiliyor.


Önceden de olduğu gibi birçok aks mesafesi, gövde boyu ve tavan yüksekliğine sahip seçeneği olacak Sprinter 1.700'ün üzerinde konfigörasyona sahip. Araçlar arkadan itişli veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilirken firma bu sefer önden çekişli versiyonu da ürün gamına eklemiş. Bu araç, arkadan itişli kardeşine göre 50 kg daha fazla taşıma kapasitesine ve 80 mm daha alçak yükleme eşiğine sahip.

Kaputu altında 2.1 ve 3 litre hacimli turbo Diesel motor seçenekleri kullanılmaya devam eden Sprinter'ın ilk ünitesi 114, 143, 163 ve 177 beygir güçlerinde alınabilirken ikincisi 190 beygir güç üretiyor. Elektrik motorlu eSprinter da önümüzdeki aylarda tanıtıldıktan sonra piyasada olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder