27 Şubat 2018 Salı

Hyundai Kona Electric


Hyundai'nin küçük yapılı ve ilginç görünüme sahip SUV modeli Kona'ya elektrik motorlu seçenek eklendi. İki farklı güç seviyesi sunacak olan otomobilin yine farklı kapasite sunabilen pilleri bulunacak.

Elektrikli Kona'nın kardeşlerinden farklı görünmesini sağlayan bazı detaylar var. Ön panjurunda ızgara bulunmayan otomobilin farklı görünüme sahip ön tamponunun altında sis farı bulunmuyor. Daha aerodinamik yapılı jantlar, farklı gövde rengi seçenekleri ve açık renkli tavan-yan ayna kombinasyonu da modele farklılık katıyor. Ayrıca yan etekler ve arka tampon da elden geçirilmiş.


İç mekanında da değişiklikler olan modelin orta konsolu neredeyse tamamen yenilenmiş. Daha büyük bir dokunmatik ekranla birlikte çift katlı tasarım sunan vites konsolunun daha şık bir duruşu olduğu söylenebilir.

İki farklı güç seviyesi ve pil seçeneği sunacak olan Kona Electric'in 136 beygir güç, 395 Nm tork üretebilen seçeneklerinde kullanılan 39.2 kWh kapasiteli bataryalar 305 km menzil sunarken 204 beygir güç ve aynı torku üreten modellerin 64 kWh bataryaları 484 km menzile olanak sağlıyor.


Küçük pil, 6 saat 10 dakikada sıfırdan tam şarja ulaşabilirken yüksek kapasiteli olanda bu süre 9 saat 40 dakika. Hyundai'nin hızlı şarj istasyonlarında her iki pilin de %80 doluluğa ulaşması için 54 dakika yeterli olacak

Düşük güçlü model 0'dan 100 km/s sürate 9.4 saniyede ulaşabilirken yüksek güçlü seçenek aynı işi 7.6 saniyede tamamlıyor. Her iki otomobilin de maksimum sürati 167 km/s'te sınırlandırılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder