17 Ocak 2018 Çarşamba

Nissan Xmotion


Detroit otomobil fuarı bu yıl konseptler açısından çok zengin olmasa da Japon üreticilerin farklı araçları bu konuda organizasyona biraz yardımcı olabiliyor. İşte o araçlardan bir tanesi olan Xmotion.


Abartılı hatlarıyla heybetli bir görünüm sunan aracın ön bölümünde dik bir panjur ve bumerang biçimli LED farların arasında yer alan ışıklandırılmış marka logosu yer alırken şişkin çamurluklar, dev jantlar ve aynalar yerine geçen kameralar güçlü duruşu pekiştirmiş.

Arka tampon, ön tamponun alt kısmında olduğu gibi siyah bir korumandan oluşurken dik inen bagaj kapağında ince yapılı stoplar ve küçük bagaj kapağı camı bulunuyor. Aracın tavanında da özel olarak tasarlanmış port bagaj görülebiliyor.


B sütunu bulunmayan otomobilin arka kapıları arkaya doğru açılarak iniş-çıkışlar kolaylaştırılmış. 4+2 gibi ilginç bir oturma düzenine sahip olan konseptte el hareketi, ses ve hatta gözle kumanda edilebilen birçok dijital ekranın yanında büyük ahşap yüzeyler bulunuyor. Otonom sürüş de destekleyen Xmotion'ın direksiyonu U harfi şeklinde tasarlanmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder