15 Ocak 2018 Pazartesi

Mercedes-Benz G Serisi


Son yıllarda Mercedes'ten beklenen en büyük haberlerden birisi yeni nesil G Serisi'nin tanıtılmasıydı. Alman üretici, bu aracı sergilemek için A.B.D.'yi ve Detroit otomobil fuarını tercih etti.

İlk bakışta sadece hafifçe makyajlanmış gibi duran G Serisi aslında yepyeni bir model. LED far ve stoplarının yanında farklı jantlar ve yer yer yumuşayan hatlar, dışarıdan bakıldığında kaydedilen değişiklikleri tamamlıyor.


İç mekanı eski ve yeniyi birleştiren aracın bu kısmında çok daha yüksek kalite seviyesi hakim. Dijital gösterge paneli ve büyük bilgi-eğlence ekranının yanında direksiyon simidi ve orta konsolda yer alan birçok kumanda da diğer Mercedes modellerinden tanıdık.

53 mm uzayıp 121 mm genişleyen modelin arka koltuklarında çok daha fazla omuz ve diz mesafesi (+150 mm) sunuluyor. Yenilenen süspansiyon sistemi de önde bağımsız olduğundan yol konforunun çok daha başarılı olduğu belirtiliyor.


Yeni modelin arazi kabiliyetinin de aynı kaldığını belirten Alman üretici üç adet diferansiyel kilidi sunmaya devam ediyor. Ayrıca yaklaşma ve uzaklaşma açıları sırasıyla 31 ve 30 derece olurken askı açısı 26 derece, su geçiş yüksekliği de 700 mm olarak veriliyor. Yerden yükseklik de 241 mm.

Ortalama 170 kg hafifleyen G Serisi'nin A.B.D. pazarında tanıtılan ilk modeli olan G550'de görev yapan çift turbo beslemeli V8 motor, 422 beygir güç, 610 Nm tork üretebiliyor. 9 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan araca Avrupa pazarında sıralı 6 silindirli motorlar da eşlik edecek.

2 yorum:

  1. Arabanin egzozu nerde? Eskiden yanlardaydi ozel bi goruntu katiyordu simdi yerini bile bulmak olmuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden AMG agzozları yandaydı. Bu sefer de öyle olacak büyük ihtimalle. Hele bir tanıtılsınlar göreceğiz.

      Sil