16 Ocak 2018 Salı

Hyundai Veloster


Hyundai'nin çılgın tasarımlı hatchback modeli Veloster yenilendi. Yeni neslinde de tanıdık hatlara sahip olan otomobilin asıl farklılığı artık bir de N isimli performans seçeneğine sahip olması.

Güncel Hyundai modellerinin sahip olduğu sert hatları bünyesinde barındıran otomobilin yapısı, eskiden olduğu gibi dört kapılı. Bunun anlamı, ön yolcu kapısının arkasında bir kapı daha bulunuyorken sürücü kapısının solda tek başına olması.


Çapları 19 inçe kadar büyüyen jant seçeneklerine sahip olan Veloster ailesinin arka bölümünde dar bir bagaj kapağı camı, spoiler, egzoz sisteminin çiftli çıkışı ve difüzör bulunuyor. Veloster N'de ise daha agresif tamponlar ve yan eteklerin yanında büyüyen spoiler ve hem genişleyen hem de kenarlara çekilen egzoz çıkışları dikkat çekiyor.


İç mekanı da i30 gibi güncel modellerden izler taşıyan otomobilde dijital gösterge paneli kullanılmıyor olsa da modern bir görünüm yakalanabilmiş. Bu bölümde genel hatlar yuvarlak.

Kaputu altında üç farklı motor seçeneği sunan aracın 2 litre hacimli, atmosferik beslemeli ünitesi 147 beygir güç, 180 Nm tork üretebilirken turbo beslemeye sahip, 1.6 litre hacimli motor 201 beygir güç, overboost ile 275 Nm tork üretebiliyor. Bu motor seçeneklerinde 6 ileri vitesli manuel ve 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman seçenekleri bulunuyor.


Ailenin en güçlüsü olan Veloster N'deyse i30 N'in 2 litre hacimli, turbo motoru kullanılmış. Kardeşinin aksine sadece 275 beygir güç, 353 Nm tork üretebilecek şekilde alınabilen otomobil, daha büyük fren diskleri ve sportif koltukların yanında sadece manuel şanzıman sunacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder