11 Ocak 2018 Perşembe

Ford Edge


Ford'un farklı görünüme sahip SUV modeli Edge makyajlandı. Yeni bir şanzımana da kavuşan otomobilin asıl farklılığıysa performans versiyonu ST'nin de tanıtılması oldu.

Yeni gövde yapısı, ismi gibi köşeli bir görünüme kavuşan otomobilin önünde yeni farlar, panjur ve tampon dikkat çekerken yeni jantlar ve daha agresif duran bir arka tampon da gözden kaçmıyor. Ayrıca stoplar da yenilenmiş.


İç mekanda yapılan en büyük değişiklikse öndeki iki koltuğun arasında bulunuyor. Burada yer alması beklenen vites kolu, yerini çevirmeli bir düğmeye bırakmış. Bu nedenle bardaklıkların da yeri değişmiş.

Kaputu altında yer alan ünitelerde ufak güç artışları bulunan Edge'in büyük yeniliği 8 ileri vitesli otomatik şanzımanı. Ayrıca aileye yeni katılan ST versiyonunda, 2.7 litre hacimli, çift turbo beslemeli motorun 340 beygir güç, 515 Nm tork üretebilen seçeneği dört tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte kullanılmış.


Avrupa'da ST-Line isimli donanımla da satılacak olan araçlarda 2 litre hacimli turbo Diesel motor kullanılacak. Bu ünitenin çift turbo beslemeye sahip seçenekleri 238 beygir güç üretebilirken dört tekerlekten çekiş ve 8 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunulacak. Bu motorun tek turbo beslemeli seçenekleriyse 150 ve 180 beygir gücünde.

5 yorum:

  1. Onur abi sen sürmüşsündür göründüğü kadar harika sürüş dinamiklerine de sahip mi edge?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek sayılmaz. Explorer'dan iyi ve Kuga standartlarında diyebilirim.

      Sil
    2. Harika sürüş dinamiklerine sahip suv crossover var mı ki?

      Sil
    3. BMW modelleri genelde çok güzel. Alfa Romeo Stelvio da öyle.

      Sil
    4. Onur abi bunu duyduğuma üzülmedim desem yalan olur. Ford'u focus ve mondeo ile çok iyi sürüş dinakmikleri olduğunu biliyoruz. Edgeden de bekleridm. Ama tasarımını gerçekten çok beğeniyorum...

      Sil