20 Aralık 2017 Çarşamba

Suzuki Spacia


Suzuki'nin Japonya pazarında sunduğu kei car araçlardan olan Spacia yeni modellerine kavuştu. Tasarımında ve iç mekanında büyük değişiklikler olmayan otomobilin motoruna ilginç bir eklenti yapılmış.

Ana hatları köşeli olsa da yuvarlatılmış köşeleriyle de dikkat çeken Spacia'nın daha agresif görünümlü Custom modelinde dev bir ön panjur, farklı jantlar ve tamponlar, geniş yan etekle ve spoiler gibi detaylar mevcut.


İç mekanında dört kişilik kapasite sunan otomobilin ön konsolu, biraz karmaşık bir yapı sunsa da orta konsola entegre edilmiş vites kolu ve hem çift katlı, hem de bir çekmeceye sahip olan torpido gözü kullanışlı detaylar olarak görülebilir. Arka koltukları ileri-geri kaydırılabilen Spacia'nın arka kapılarında güneş perdeleri bulunuyor.


Kaputu altında 660 cc hacimli, benzinli bir motor yer alan otomobil bu üniteyi hem atmosferik emişli, hem de turbo beslemeli olarak sunuyor. İki veya dört tekerleken çekişli olarak alınabilen minik modelin asıl sürpriziyse elektrik motoruna da sahip olması. Bu sayede menzil ve performans artarken yakıt tüketimi aşağıya çekilmiş.

Jeep Cherokee


Jeep'in popüler modellerinden bir tanesi olan Cherokee, güncel nesilde sahip olduğu tartışmalı görünümünü bir kenara bırakarak daha sade bir yüzle Detroit otomobil fuarında olacak.

Aracı makyajlayan Jeep'in farklılıkları ön bölümde bulundurması pek de sürpriz olmamış. Güncel araçta çift katlı far grubuna sahip olan otomobil artık ince uzun tek far grubu sunuyor. Kaputun uç kısmı da daha küt tasarlanarak ön panjur düzleştirilmiş.


Arka bölümde yeni far desenleri dikkat çekerken bagaj kapağının alt köşelerinde yer alan reflektörlerin küçüldüğü görülebiliyor. Krom süslemeler de donanıma eklenirken güncel modelde kullanılan yüzgeç antenin standart bir antene dönüşmüş olması ilginç. Farklı tasarıma sahip jantlar ve değişik gövde renkleri de makyajla birlikte tercih edilebiliyor.


İç mekanında ana hatlar korunurken farklı renkler bu bölümde de gözden kaçmıyor. Büyük dokunmatik ekran ve gösterge tablosunda yer alan yol bilgisayarı ekranlarında da grafik değişiklikleri bulunuyor.

Amerika kıtasında üç farklı benzinli motor seçeneği bulunan Cherokee'nin 2.4 litre hacimli motoru 170, 32. hacimli ünitesiyse 271 beygir güç üretebilirken turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli motor 270 beygir gücünde. Avrupa'da 2 litre hacimli Diesel motor da seçenekler arasına eklenecek.