25 Kasım 2017 Cumartesi

Toyota GR HV Sports


Toyota'nın bu yıl Tokyo'da tanıttığı ilginç konseptlerden birisi de Gazoo Racing ile birlikte hazırlanan küçük sportif coupé modeldi. Hibrit teknolojisi barındıran araçta hem manuel hem de otomatik şanzıman kullanım zevkine varılabiliyor.

TS050 isimli LMP1 yarış aracından alınan detaylara sahip olan otomobil bu modelin teknolojilerinden de bazılarına sahip. Büyük LED farlar ve düz yüzeyli jantlar bunlardan bazıları. Şişirilmiş çamurluklara da sahip olan konseptin tavanı da yerinden sökülebiliyor.


GT86 ile akraba olduğu anlaşılan GR HV Sports'un arka kısmında şık LED stoplar, merkezi yerleşime sahip büyük egzoz çıkışı ve difüzör görev yapıyor. Arkaya eklenen küçük spoiler de dikkatlerden kaçmıyor.

İç mekanını büyük ölçüde GT86'dan alan otomobilin hibrit güç ünitesi hakkında detaylı bilgi verilmese de ilginç şanzımanı dikkatlerden kaçmıyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip olan otomobilin vitesleri istenildiğinde manuel şanzıman koluyla da yollu olarak değiştirilebiliyor. Üstelik debriyaj pedalı olmadan.

23 Kasım 2017 Perşembe

Tesla Roadster


Tesla'nın ilk seri üretim otomobili olan Roadster geri döndü. Bu sefer Lotus temelli olmayacak olan aracın tasarımı kadar sahip olduğu teknik veriler de dikkat çekici.


Sade ve şık hatlara sahip olan otomobilin ön bölümünde LED farlar ve keskin çizgilerden oluşan bir burun görülürken arkada otomatik olarak yükselebilen spoiler, büyük bir difüzör ve yine ince yapılı LED stoplar bulunuyor.

Yerinden sökülebilen tavan panellerine sahip olan otomobil aslında bir roadster değil. İç mekanda 2+2 oturma düzeni sunulurken yatay yerleştirilen kokpit dokunmatik bir ekrandan oluşuyor. Direksiyon simidiyse Formula 1 araçlarınınkini andırıyor.


Önde bir, arkadaysa iki elektrik motoruna sahip olan otomobil 10.000 Nm gibi uçuk bir tork değerine sahip. 200 kWh kapasiteli piller yaklaşık 1.000 km menzil sunarken maksimum süratin 400 km/s'i aşacağı belirtiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 2 saniyenin altında ulaşabilen aracın 160 km/s sürate ulaşması için 4.2 saniye yetiyor.

21 Kasım 2017 Salı

Aston Martin Vantage


Aston Marin'in yeni bir otomobil tanıtması her zaman ilgi çekici bir olay olmuştur. Tanıtılan aracın satışlarda önemli bir payı olması bekleniyorsa durum daha da ciddi bir hal alıyor. İşte karşınızda yeni Vantage.

James Bond'un Spectre isimli filminde kullandığı araç olan DB10 ile arasındaki benzerlikler bol olan otomobilde dev bir ön panjur ve ince yapılı farlar kullanılmış. Geniş kaput üzerinde sportif çizgiler dikkat çekerken ön tampon altında bir splitter yer alıyor.


Geniş yan etekler ve çamurluklarla birlikte 20 inç çaplı jantlara da sahip olan otomobilin bagaj kapağı, geriye gittikçe bir spoiler şeklini alırken tampon altında yer alan difüzör de geniş. Çift egzoz çıkışına sahip olan Vantage, ince uzun stopları da donanıma eklemiş. Ağırlığı 1.530 kg olan Vantage'ın ağırlık dağılımı da 50:50.

İç mekanda DB11 esintileri fark edilebilen aracın bu kısımda sunduğu yapı biraz daha dikkat çekici. Alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve derine yerleştirilmiş göstergeler dinamik görünümü pekiştirirken bol düğmeye sahip olan orta konsolda Mercedes'ten alınan kumanda elemanlarının da kullanılması şaşırtmıyor. Bu arada bagaj hacmi de 350 litre olarak açıklanmış.


Kaputu altında da Mercedes-AMG imzası taşıyan bir motor var. Çift turbo beslemeye sahip olan 4 litre hacimli V8, DB11 haricinde AMG GT modellerinde de kullanılıyor. 510 beygir güç, 675 Nm tork üretebilen ünite 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilirken manuel şanzımanın da yakında tanıtılacağı belirtiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 3.6 saniyede ulaşabilen modelin maksimum sürati de 313 km/s.

20 Kasım 2017 Pazartesi

Toyota Hilux


Toyota'nın efsaneleşmiş pick up modeli Hilux makyajlandı. İlk olarak Tayland pazarı için tanıtılan aracın Rocco isimli donanım paketi daha da sportif bir görünüm sunarken mekanik yenilikler henüz uygulanmamış.

Daha köşeli bir tasarım dili sayesinde agresifleşen bir görünüme kavuşan ön tampon ve büyüyen ön panjurla farklı bir duruş sergileyen aracın Rocco paketinde siyah renkli ve 18 inç çaplı jantlar, bu renge boyanmış yan aynalar, çamurluk üst korumaları ve kasa koruma barları bulunuyor.


İç mekanında değişiklik yapılmayan pick up, kaput altında da yenilik sunmuyor. 2.4 ve 2.8 litre hacimli turbo Diesel ünitelerle 2.7 litre hacimli benzinli motor, sırasıyla 150, 177 ve 166 beygir güç üretmeye devam ediyor.

Honda Sports EV Concept


Honda sözünü tuttu ve 2017 Tokyo Otomobil Fuarı'nda Urban EV Concept'in daha sportif versiyonu olan Sports EV Concept'i tanıttı. İç mekanı henz hazır olmayan aracın teknik özellikleri de belli değil.


Buna rağmen tasarım anlamında güzel haberler veren araç alçak ve uzun bir burun yapısına sahip. LED farlar ve aydınlatmalı marka logosu arkada da neredeyse aynı şekilde bulunurken büyük jantlar, gizlenmiş kapı kolları ve yan aynalar yerine geçen kameralar dikkatten kaçmayan detaylar arasında.

19 Kasım 2017 Pazar

ATS GT


İki eski Ferrari çalışanı tarafından diriltilen ATS yeni spor otomobilinin bazı detaylarını açıkladı. McLaren 650S temelleri üzerine geliştirilen araç İtalyan hatlarıyla daha farklı görünüyor.

Sivri yapılı burnunda daha geniş farlar ve hava girişleri bulunan otomobilin jantları da ince kollu tasarıma sahip. Genişletilmiş bir arka çamurluk çizgisine sahip olan otomobilin motor kaputu da yenilenirken McLaren modellerinden çok farklı olan arka kısmında yuvarlak stoplar ve yine seviye ayarlı spoiler bulunuyor.


İç mekanda da McLaren esintilerini devam ettiren GT'nin dijital gösterge tablosu modern görünürken orta konsol daha sade bir görünüm sunmakta. Direksiyon simidi 650S'ten tanıdık olan aracın vites konsolu altında saklanmamış metal parçalar görülebiliyor.

Kaputu altında, yine McLaren'den alınan çift turbo beslemeye sahip, 3.8 litre hacimli v8 motor bulunan otomobil yaklaşık 1.300 kg ağırlığa ve 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımana sahip.

Volkswagen Virtus


Küçük sedan modellerin tutulduğu yerlerden olan Güney Amerika'da, yine bu bölgeye özel olan Virtus tanıtıldı. Volkswagen Polo'nun sedan versiyonu olan bu otomobilin Avrupa pazarlarına gelmesiyse zor.

Ön görünümü yenilenen Polo'dan çok önceki nesil modelleri hatırlatan otomobilin opsiyonları arasında yer alan büyük jantlar görüümü daha hoş hale getiriyor. Kısa tutulan bagaj kapağı arkasında markanın diğer sedan modellerine göndermeler yapan stoplar ve egzoz çıkışı gibi görünen süslemeler mevcut.


İç mekanını da büyük ölçüde Polo ile paylaşan Virtus'un bu kısmında, önceki nesil araçtan da parçalar göze çarpsa da yeni nesil bilgi eğlence ekranı ve dijital gösterge panelinin donanıma eklenmesi güzel.

Kaput altında tanıdık bir motorun görev yapması da şaşırtıcı değil. 1 litre hacimli TSI motor, etanolle 128, petrolle 115 beygir güç üretebilirken her iki durumda da maksimum torku 200 Nm.

Honda Sports Vision Gran Turismo


Gran Turismo konseptlerine bir yenisi eklendi. Bu sefer karşımızda olan araç iki konuda sürpriz oldu. Bunlardan ilki, modelin "Mini NSX" olarak piyasaya çıkmasını beklememiz diğeriyse önceki VGT konseptlerinden çok daha sade olan görünümü.


Yukarıda da değindiğim gibi otomobilin görünümü küçültülmüş bir NSX'i andırıyor. İnce yapılı LED farlar, splitter ile birleştirilmiş hava girişleri, büyük jantlar, yan hava emiş yarıkları, ince uzun yapılı ve tek parçalı stoplar, difüzör ve tampona entegre edilmiş egzoz çıkışları sportif görünümü pekiştiriyor.


İç mekanında simetrik bir kokpit yapısı bulunan aracın direksiyon simidi bir Fomula 1 aracından alınmış gibi görünürken sade yapılı orta konsolun devamında NSX'i hatırlatan düğmeler bulunuyor. Sportif tasarımlı koltuklarda 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri kullanılmış.


Sadece dijital ortamda bir konsept olsa da bazı tahmini teknik verileri de paylaşıldı. Buna göre otomobilin ağırlığı 900 kg, turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli motoru yaklaşık 400 beygir gücünde ve çift kavramalı, 8 ileri vitesli bir yarı otomatik şanzımana sahip.