21 Ekim 2017 Cumartesi

Lotus Elise Cup 260


Sayısız Lotus modeline bir katılım daha oldu. Elise Cup ailesinin en hafif ve en güçlü seçeneği olan Cup 260, sadece 30 örneğe sahip olacak. Araç, aynı zamanda yere bastırma kuvveti en yüksek olan Elise seçeneği.

Dışarıdan bakıldığında Cup 250'den çok da farklı olmadığı söylenebilecek olan otomobilin karbon fiber aerodinamik paketinde yapılan iyileştirmeler sayesinde 243 km/s'lik maksimum süratinde 180 kg yere bastırma kuvveti elde edilmiş.


Karbon fiber koltuklar ve bol bol Alcantara döşemenin kullanıldığı iç mekanda gövde rengiyle uyumlu dikiş iplikleri ve özel üretim plaketi yer alıyor.

En hafif haliyle 862 kg ağırlığında olan otomobilde ayarlanabilir süspansiyon sistemi bulunuyor. Kompresör beslemeye sahip, 1.8 litre hacimli motoru 253 beygir güç, 255 Nm tork üretebilen aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.2 saniye sürüyor.

Audi A7 Sportback


Audi'nin büyük modelleri yenilenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan yeni nesil A8'in ardından şimdi de sıra, daha sportif yapısıyla dikkatleri üzerine çeken A7 Sportback'e geldi.

Daha basık bir yapıya sahipmiş gibi görünen yeni modelin de tasarımında köşeli hatlar kullanılmış. Matrix LED farlar ve genişleyen ön panjurla daha agresif bir duruş sergileyen otomobilin yan kısmında büyük jantlar, camların altına sabitlenen aynalar ve kapıların altında görülen karakter çizgisi dikkat çekiyor.


Önceki nesilde olduğu gibi liftback gövdeye sahip olan aracın stopları da A8'de olduğu gibi arka bölümü boydan boya kaplamış. Bu stoplar, araç kilitlendiğinde farklı grafikler sunabiliyor. Bu arada A7, eski nesile oranla 5 mm kısalsa da 12 mm artan aks mesafesiyse arka koltuklarda daha fazla diz mesafesi sunuyor.

İç mekanı da A8'den tanıdık olan otomobilde dijital gösterge panelinin yanında orta konsolu kaplayan çift dijital ekran da standart olarak sunulmakta. Vites konsolunda kısa bir vites kolu bulunurken yanında yer alan büyük kapak, depolama bölümlerini gizliyor.


İlk etapta tek motor seçeneği tanıtılan araçta dört farklı süspansiyon sistemi opsiyonu yer alırken dört tekerlekten çekiş sistemi, 5 dereceye kadar yönlendirilebilen arka aksla birlikte alınabiliyor. 3 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli v6 motor 340 beygir güç, 500 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate ulaşmak 5.3 saniye sürerken maksimum sürat 250 km/s'te sınırlandırılmış.

18 Ekim 2017 Çarşamba

Porsche 718 GTS


Porsche modelleri çeşitlenmeye devam ediyor. Genelde 911 ailesinin genişlemesine alışmış olsak da bu sefer sıra 718 ailesinde. Hem Boxster hem de Cayman, en performanslı seçenekleri GTS'e kavuştu.

Görünümde yapılan değişiklikler arasında farklı bir ön tampon tasarımı, koyulaşan aydınlatma grubu, yine koyu renkli, 20 inç çaplı jantlar, siyah renkli difüzör, GTS logoları ve egzoz sisteminin çiftli çıkışı bulunuyor.


İç mekanda standart modellerin tasarımı korunuyor olsa da kontrast renkli dikiş iplikleri, Sport Chrono paketinin kronometresi, GTS logolu koltuk kafalıkları ve Alantara döşemeler standart donanımda sunuluyor.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip, 2.5 litre hacimli Boxer motor bulunan otomobiller 365 beygir güç, 430 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel ve 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla alınabilen 718 GTS modelleri ikinci üniteyle 0'dan 100 km/s sürate 4.1 saniyede ulaşabilirken maksimum sürat 290 km/s.

17 Ekim 2017 Salı

Polestar 1


Geçtiğimiz haftalarda Volvo'nun araçlarını modifiye etmeyi bırakıp kendi başına bir marka olacağını açıklayan Polestar, İsveçli üreticiden çok uzaklaşmayacak gibi görünüyor. Firmanın ilk modeli Volvo izleri taşımaya devam ediyor.


2013 yılında tanıtılan Volvo Concept Coupé'nin gerçeğe dönüşmüş hali olan araç, S90'ın iki kapılı halini andırıyor. Dev jantlar, LED aydınlatma grubu, dar cam alanları, arka tamponun iki yanında görülebilen egzoz çıkışları ve bagaj kapağının üzerine eklenmiş, elektrikli olarak yükselebilen spoiler sportif dokunuşlar arasında bulunuyor.

İç mekanını da büyük ölçüde S90 ile paylaşan otomobilin vites konsolunda ufak tefek değişiklikler yapılmış. 2+2 oturma düzenine sahip aracın arka koltuklarında sabit kafalıklar kullanılmış.


Adaptif süspansiyon sistemine sahip olan Polestar 1, frenleme konusunda da başarılı olacak gibi. Aracın ön fren diskleri 400 mm çaplı.

Asıl sürprizi kaputu altında yatan araç bir hibrit. 2 litre hacimli benzinli motor, hem turbo hem de kompresör beslemeye sahip olan otomobil 600 beygir güç, 1.000 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan modelin sadece elektrik enerjisiyle alabileceği yolsa 150 km olarak açıklanıyor.

15 Ekim 2017 Pazar

Nissan Navara 4x2 Tekna


Pick Up segmentinin iddialı oyuncularından Nissan Navara, testime arkadan itişli ve manuel şanzımanlı olarak konuk oldu. Düşük güçlü motor seçeneğiyle aracın genel performansının rakiplerle ne derece başa çıkabileceğini inceleyelim.