28 Temmuz 2017 Cuma

Rolls-Royce Phantom


Rolls-Royce her gün yeni bir otomobil tanıtan üreticilerden değil. Özellikle de konu amiral gemisine geldiğinde işler değişiyor. Bir süredir beklenen an sonunda geldi ve 8. nesil Phantom, markanın en lüks aracı konumuna oturdu.

İlk bakışta değişiklikler pek de göze batmıyor. Ana hatları çok da farklı olmayan araç biraz daha yumuşatılmış hatlara sahip. Ön panjuru daha büyüyen modelde bu parça ilk defa içeriye doğru alınarak daha "yumuşak" görünmesi sağlanmış.


22 inç çaplı jantlara sahip olan otomobilin farları laser LED teknolojisine sahipken stoplarda da LED kullanılmakta. Phantom'un yeni donanımlarından birisi de bütün kapıları, dışarıdan bir dokunuşla kapatmaya yarayan fonksiyon.

Toplam 130 kg izolasyon malzemesi kullanılan aracın iç mekanı, önceki nesil Phantom'dan %10 daha sessiz. Yaşam alanında da tasarım olarak çok değişiklik yokmuş gibi görünürken bilgi-eğlence sistemi yenilenmiş. Ayrıca bu bölümde sunulan ve "Galeri" olarak adlandırılan kısımda ünlü sanatçıların eserlerini sergileyecek bir alan yaratılmış.


Kaput altında yeni geliştirilen 6.75 litre hacimli bir V12 motor bulunuyor. Çift turbo beslemeye sahip olan ünite 571 beygir güç, 900 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman uydu verileri sayesinde virajlara yaklaşırken gerekli vitesi seçebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 5.3 saniyede ulaşabilen otomobilin

27 Temmuz 2017 Perşembe

Opel Corsa S


ADAM S'in gördüğü ilgiden memnun olan Opel, bu aracın biraz daha büyük hali olan Corsa S'i tanıttı. OPC ile diğer versiyonlar arasında bir yere demirleyen otomobil göründüğü kadar da sportif.

Dışarıdan bakıldığında ön tampon altında yer alan splitter, geniş yan etekler, 17 inç çaplı jantlar, kromjalı egzoz çıkışı, siyah renkli yan aynalar, spoiler ve arka tampon etekleri gibi parçalara sahip olduğu görülen otomobil üç veya beş kapılı olarak alınabiliyor.


İç mekanı diğer Corsa modellerinden çok farklı olmasa da kırmızı renkli kontrast süsler, metal pedal seti, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve sabit kafalıklara sahip Recaro koltuklar donanıma eklenmiş.

Kaput altında görev yapan turbo beslemeye sahip, 1.4 litre hacimli motoru 150 beygir güç, 220 Nm tork üretebilen Corsa S, 6 ileri vitesli manuel şanzımanıyla 0'dan 100 km/s sürate 8.9 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 207 km/s olarak açıklanıyor.

25 Temmuz 2017 Salı

Jaguar XJR575


Jaguar son zamanlarda sportif modellerine ağırlık vermeye başladı. Markanın büyük sedan modeli XJ de tazelenirken en çok dikkat çeken olay bu araca eklenen yüksek performanslı seçenek oldu.


Artık farklı gövde renkleriyle alınabilen XJ ailesinde 10 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran ve yeni güvenlik yardımcıları sunulurken asıl sürpriz XJR575 modeli oldu. Bu araca özel iki gövde rengiyle alınabilen XJR575, daha agresif görünen ön tamponi, yan etekler, mat siyah trim panelleri, kırmızı kaliperler, ek hava çıkışlarına sahip kaput ve 20 inç çaplı jantlar gibi detaylara sahip.


Dışarıda olduğu gibi iç mekanda da 575 logoları sunan aracın koltukları daha yüksek yan desteklere sahipken metal pedal seti de standart donanımda. Bu versiyonun sadece kısa aks mesafesiyle sunulduğunu da belirteyim.


Kaput altında görev yapan tanıdık motor 5 litre hacimli ve kompresör beslemeye sahip bir V8. 575 beygir güç, 700 Nm tork üretebilen üniteyle 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 4.4 saniye olurken maksimum sürat 300 km/s.

23 Temmuz 2017 Pazar

Lotus Evora GT430


Lotus modellerinin giderek hafiflemesi şaşılacak bir şey değil. Sonuçta firmanın üretim anlayışı hafifletme üzerine kurulmuş. Coupé modellerden Evora'nın GT430 versiyonu da ağırlık azaltılmasını ek güçle birleştirmiş.

Agresif görünümlü bir gövde kitine sahip olan otomobilin ön tamponunda bulunan hava girişleri daha sportif bir duruşa kavuşurken splitter, genişletilmiş yan etekler, açısı ayarlanabilen spoiler, önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı jantlar, daha büyük arka hava çıkışları, difüzör ve merkezi egzoz çıkışı detayları tamamlıyor.


Diğer kardeşlerinde olduğu gibi iç mekanı sade bir tasarıma sahip olan aracın karbon fiber koltukları deri ve Alcantara döşemeye sahipken aynı malzemeler direksiyon simidi ve ön konsolda da görülebiliyor.

Ağırlığı, sıvılar dahil 1.299 kg olan araçta görev yapan 3.5 litre hacimli v6 motor, kompresör besleme yardımıyla 435 beygir güç, 440 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 3.8 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 305 km/s.