7 Temmuz 2017 Cuma

Ford Tourneo Custom


Ford'dan ilginç bir makyaj haberi geldi. Ticari araçlarından Tourneo Custom'ı rötuşlayan Amerikalı üretici bu operasyonu dış mekanın yanında içeriye de yansıtmış. Sunulan yeni donanımlar da dikkat çekici.

Dışarıdan bakıldığında ön bölümün makyajdan aslan payı aldığı görülebiliyor. Farlar, ön panjur ve tamponlar tamamen elden geçirilirken yeni jant seçenekleri de donanıma eklenmiş. Donanım demişken kör nokta uyarısından trafik işareti tanımaya, adaptif hız sabitleyiciden çapraz trafik uyarısına kadar birçok yardımcı araçla birlikte alınabiliyor.


Asıl değişimi iç mekanda yaşayan ticari aracın ön konsolunda Fiesta'yı andıran bir düzen dikkat çekiyor. Dokunmatik ekran SYNC3 arayüzüne sahipken yenilenen vites konsolunda kapaklı bir göz ve bir çift bardaklık bulnuyor.

Kaput altındaysa yenilik bulunmuyor. Tourneo Custom'ın 2 litre hacimli turbo Diesel motoru 105, 130 ve 170 beygir güç üretebilen versiyonlara sahip ve motor seçeneğine göre 6 ileri vitesli manuel veya otomatik şanzıman donanıma eklenebiliyor.