10 Haziran 2017 Cumartesi

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series


Porsche daha önce de Exclusive Series modelleri tanıtmıştı. Genelde sınırlı üretim rakamlarına sahip olan bu araçlar sundukları ek donanımlarla dikkat çekmişlerdi. 911 Turbo S'teyse durum biraz daha farklı.

Altın renkli gövdesi haricinde birçok farklı detay sunan araçta karbon fiber gövde parçaları kullanılarak ağırlık aşağıya çekilirken 20 inç çaplı jantlar da araca özel. Bu arada arka bölümde yer alan kaput ve egzoz çıkışlarının aksesuar paketinden alınan parçalarla zenginleştirildiğini belirteyim.


İç mekanda da devam eden altın renkli detaylar koltuklar, kapı içleri ve istenirse tavanda görülebiliyor. Kapı eşikleri ve konsolda karbon fiber kullanılan araçlarda sınırlı üretim plakası da yer alacak.

Opsiyonel olarak, araca uygun renkleriyle dikkat çeken saat ve bagaj seti de sunan Porsche çift turbo beslemeye sahip, 3.8 litre hacimli motorun gücünü 607 beygire yükseltmiş. Maksimum tork değeri 750 Nm olan araç dört tekerlekten çekiş sistemiyle 0'dan 100 km/s sürate 2.9 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 330 km/s.

Subaru WRX STI Type RA ve BRZ tS


Subaru'nun rallilerde geliştirdiği araçlarının başta geleni WRX STI birçok versiyona sahip. Bunlardan birisi de daha da sportif seçenek Type RA. Japon üretici de otomobile biraz daha performans katmak için yeniden bu ismi seçmiş.

Görünümünde yapılan değişiklikler arasında kırmızı renkli şeritlere sahip ön panjur ve arka tampon, yeni splitter, geniş yan etekler, altın renkli ve 19 inç çaplı jantlar, karbon fiberden üretilen kaput, spoiler ve tavanla Brembo imzalı fren sistemi olan aracın süspansiyon sistemi de Bilstein markası taşıyor.


İç mekanda da özel üretim plakası ve farklı koltuk kumaşı gibi detaylara yer verilen otomobilin ağırlığını aşağıya çekmek için stepnesi iptal edilmiş.

Turbo beslemeye sahip, 2.5 litre hacimli motoru da artık 310 beygir güç üretebilen Type RA için henüz bir tork değeri açıklanmasa da standart modelde bu veri 400 Nm'ye dayanmış durumda.


Subaru'nun bir diğer özel otomobili olan BRZ tS de sonunda yeni seçeneğine kavuştu. Görünümünde, kardeşi WRX STI Type RA'de olduğu gibi kırmızı renkli şeritler, splitter ve yan etekler bulunan otomobilin karbon fiber spoileri açı ayarına sahip.


Süspansiyon ve fren sistemleri güçlendirilen otomobilde ilk defa 18 inç çaplı jantlar sunulurken motor gücünde bir değişiklik yapılmamış.

500 örneği üretilecek olan modelin iç mekanında da deri ve Alcantara döşemelerin yanında kırmızı dikiş iplikleri kullanılmış.

4 Haziran 2017 Pazar

Volkswagen Golf GTE Performance


Volkswagen'in bu yıl Wörthersee'de tanıttığı konseptler arasında bir de Golf GTE bazlı otomobil bulunuyor. Mekanik anlamda gelişmelere sahip aracın görünümüyse tanıdık.

Dışarıdan bakıldığında gövdesine özel grafikler ve GTE'nin parantez biçimli gündüz farlarına sahip ön tamponu uygulanmış bir Golf GTI Clubsport gibi görünen otomobilin iç mekanında da sportif koltuklar ve direksiyon simidi haricinde bir değişiklik yok.

Asıl yenilikse kaput altında yer alıyor. 1.4 litre hacimli benzinli motor ve elektrik motoru ikilisi kullanmaya devam eden otomobil artık 272 beygir güç, 450 Nm tork üretebiliyor.

Nissan X-Trail


Nissan'ın popüler SUV modellerinden X-Trail makyajlandı. Mekanik olarak bir yenilik sunmayan otomobilin görünümü diğer Nissan modellerine yaklaşırken donanımda da zenginleşme görülüyor.


Önden bakıldığında bizleri, daha büyük ön panjurunda yer alan büyümüş marka logosuyla karşılayan X-Trail'in her iki tamponu da elden geçirilerek alt kısımlara metal görünümlü korumalar eklenmiş. Adaptif LED farlar ve yeni sis farlarıyla birlikte farklı gövde rengi ve jant seçenekleri de güncellemeler arasında yer alıyor.


İç mekana geçildiğinde, Qashqai modeline de makyajıyla birlikte gelen sportif görünümlü direksiyon simidi görülebilirken ön yolcu konsolunun deri kaplanması lüks hissini az da olsa artırmış. Asıl yeniliklerse otonom sürüş sistemi, yaya izleme, çapraz trafik ve acil durum frenleme yardımcıları gibi güvenlik ve konfor donanımları olmuş.


Aracın kaputu altındaysa yenilik yok. 1.6 litre hacimli motorlardan Diesel olan 130, benzinli olan 167 beygir güç üretebilirken 2 litre hacimli turbo Diesel motor 180 beygir gücünde. Diesel üniteler önden veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilirken benzinli seçenek sadece önden çekişli olarak sunulmakta. Ayrıca mazotlu motorlarda CVT seçeneği yer alırken diğer motor sadece manuel şanzımanla satılıyor.