1 Aralık 2017 Cuma

Subaru Ascent


Subaru, Los Angeles'ta şimdiye kadar ürettiği en büyük otomobili tanıttı. Ascent isimli SUV, iç mekanında bir MPV genişliği sunarak sekiz kişiye kadar oturma kapasitesine sahip olabiliyor.

Dışarıdan bakıldığında diğer güncel Subaru modellerine benzerliğiyle dikkat çeken otomobil geniş ve dik ön panjuru sayesinde heybetli bir görünüm sunuyor. Şık farlar ve 20 inçe kadar büyüyen çaplar sunan jantlar sportif duruşu desteklerken gövdenin alt kısmını kaplayan siyah plastikler SUV modellerin olmazsa olmazları arasında.


Siyah renkli tavan rayları biraz fazla yüksekmiş gibi görünürken yüzgeç anten, büyük arka cam, spoiler, çok büyük olmayan yatay konumlu stoplar ve çift egzoz çıkışı detayları tamamlıyor. Bu arada tasarımın, Nisan ayında tanıtılan konsept aracı andırması da olumlu bir gelişme.

İç mekanda üç koltuk sırası sunan Ascent'in iki ve üçüncü koltuk sıraları yatırılarak düz bir bagaj zemini elde edilebiliyor. Çift renkli deri döşemeyle donatılabilen yaşam alanı da diğer Subaru modellerinden esinlenen çizgilerle sade bir yapı sunuyor.


Kaputu altında, turbo beslemeye sahip, 2.4 litre hacimli bir Boxer motor barındıran araç 260 beygir güç, 376 Nm tork üretebiliyor. Sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanı (CVT) manuel kullanımda 8 ileri orana sahip olan Ascent'te dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor.

2 yorum:

  1. Onur Bey bir sorum olacaktı.
    Diğer markalardan ABD'deki Escalade, Navigator, Suburban gibi büyük ölçekli SUV üreten var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Honda Pilot var A.B.D. üretimi. Çok büyük değil ama 7 kişilik. Ford Expedition ve Mercedes GLS Serisi var. Land Cruiser ve Lexus LX Japon üretimi. Bunlar geldi ilk etapta aklıma.

      Sil