16 Aralık 2017 Cumartesi

Mazda6


Mazda'nın bütün modelleri şık göründüğünden makyajları da ufak tefek değişikliklerden oluşuyor. Bunlara en güzel örneklerden birisi de elden geçirilen Mazda6. Los Angeles'ta tanıtılan otomobil tanıdık görünüme sahip olsa da kaputu altında daha güçlü bir motor seçeneği var.

Tokyo'da tanıtılan Vision Coupé konseptine göndermeler yapan detaylara sahip olan otomobilde daha dik bir görünüm sunan ön tampon, büyüyen ön panjur, incelen farlar ve yeni jant tasarımlarıyla birlikte hafifçe elden geçirilmiş stop ve arka tampon tasarımı da dikkat çekiyor.


İç mekanda Nappa deri ve Alcantara gibi döşemelerle ahşap kaplamaya yer vermeye başlayan Mazda, bilgi eğlence ekranını büyütürken havalandırma kumandalarını daha küçük düğmelere sahip olacak şekilde yenilemiş.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip, 2.5 litre hacimli bir benzinli motor barındıran makyajlı model 250 beygir güç üretebiliyor. Bu ünite, 6 ileri vitesli manuel veya otomatik şanzıman seçenekleriyle alınabiliyor.

2 yorum:

  1. 1.6 d otm versiyonla bu ülkede en çok satan orta sınıflarından olurdu. mazda'nın son yıllardaki tasarımlarını seven biri olarak üzülüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Kendi ülkemizin şaçma koşullarını bu markalara dayatamayız. Önceliği Asya ve Amerika pazarı olan Mazda'nın verimli küçük hacimli motorlar geliştirmesini beklemek yersiz. Aynı mevzu yakıt tüketimi konusunda da söz konusu. Adamlar her yıl daha az yakan motorlar üretiyorlar, devlet onlardan önce akaryakıta zam koyuyor. Sonra arabaları çok yakıyor diye yaftalıyoruz. Bırakalım artık bunları konuşmayı. Araç almak, binmek artık bu ülkede çok büyük bir lüks.

    YanıtlaSil