10 Aralık 2017 Pazar

Mazda Vision Coupé


Mazda'nın harika tasarım konseptleri arka arkaya gelmeye devam ediyor. Kai'nin ardından ortaya çıkan Vision Coupé, Mazda6'nın gelecekte alacağı şekilde hakkında bizlere bağzı ipuçları veriyor.

Sade hatlarıyla dikkat çeken aracın uzun kaputunun önünde tipik bir Mazda panjuru yer alırken ince yapılı farlar ve dev jantlar sportif bir görünüm sağlamış. Dar cam yüzeyleri, yan aynalar yerine kullanılan kameralar, gizlenen kapı kolları ve kısa tutulan bagaj kapağı, dört kapılı aracın bir coupé gibi görünmesini sağlamış.


Bagaj kapağının ucu bir spoiler gibi şekillendirilen otomobilin LED stopları da farların ana hatlarını yansıtırken tampon içerisinden çıkan dörtlü egzoz çıkışı ve tam ortaya yerleştirilen ince yapılı sis farı sportif dokunuşlar.

İç mekanda sadelik ve lüks üzerinde duran Mazda, üç kollu direksiyon simidi ve alışılmış bir düzene sahip gösterge panelinin haricinde çok az düğme kullanmış. Dört adet tekli koltuğa sahip olan konseptin ortasından büyük bir şaft tüneli geçerken tavanda da çift parçalı cam tavan bulunuyor. Küçük vites topuzu, koyu renkli ahşap kaplama ve deri döşemeyle uyumlu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder