20 Aralık 2017 Çarşamba

Jeep Cherokee


Jeep'in popüler modellerinden bir tanesi olan Cherokee, güncel nesilde sahip olduğu tartışmalı görünümünü bir kenara bırakarak daha sade bir yüzle Detroit otomobil fuarında olacak.

Aracı makyajlayan Jeep'in farklılıkları ön bölümde bulundurması pek de sürpriz olmamış. Güncel araçta çift katlı far grubuna sahip olan otomobil artık ince uzun tek far grubu sunuyor. Kaputun uç kısmı da daha küt tasarlanarak ön panjur düzleştirilmiş.


Arka bölümde yeni far desenleri dikkat çekerken bagaj kapağının alt köşelerinde yer alan reflektörlerin küçüldüğü görülebiliyor. Krom süslemeler de donanıma eklenirken güncel modelde kullanılan yüzgeç antenin standart bir antene dönüşmüş olması ilginç. Farklı tasarıma sahip jantlar ve değişik gövde renkleri de makyajla birlikte tercih edilebiliyor.


İç mekanında ana hatlar korunurken farklı renkler bu bölümde de gözden kaçmıyor. Büyük dokunmatik ekran ve gösterge tablosunda yer alan yol bilgisayarı ekranlarında da grafik değişiklikleri bulunuyor.

Amerika kıtasında üç farklı benzinli motor seçeneği bulunan Cherokee'nin 2.4 litre hacimli motoru 170, 32. hacimli ünitesiyse 271 beygir güç üretebilirken turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli motor 270 beygir gücünde. Avrupa'da 2 litre hacimli Diesel motor da seçenekler arasına eklenecek.

2 yorum:

  1. Çohda iyi, çohda güzel olmuş. Japon çoh Juke sattı diyip bilmediğin işlere el atmayacaksın (bu arada çift parça far olayını popüler yapan Juke'du dimi? Tabi Multipla eski kalıyor sayılmaz.)

    YanıtlaSil
  2. Eski on yuzunden daha iyi olmasina ragmen yine olmamis maalesef. Ic tasarimi da yumus yumus yuvarlak hic suv a yakismiyor.

    YanıtlaSil