8 Aralık 2017 Cuma

Ford Transit Connect ve Transit Courier


Ford'un küçük ticari araçları güncelleniyor. Dikkatli gözlerin yakalayabileceği türde değişikliklere sahip olan araçların iç mekanları da modernleşirken asıl yenilikler kaput altında gerçekleşmiş.

Transit Connect ve Tourneo Connect modellerine uygulanan makyaj net bir şekilde daha dikkat çekici. Kaput ve farlarla birlikte ön panjur ve tampon da tamamen yenilenerek araçlara daha sportif bir ön görünüm kazandırılmış.


İç mekanda gösterge panelinin elden geçirildiği görülürken orta konsolda SYNC3 yüklü bir dokunmatik ekran, eşya gözü ve yeni havaladırma kumandaları görülebiliyor. Otomatik park yardımcısı, yan rüzgar dengeleyici ve yaya izleme fonksiyonlu otomatik frenleme sistemi donanımda yer alıyor.

Daha önce Transit'te tanıtılan EcoBlue ailesinin üyesi 1.5 litre hacimli turbo Diesel motor tamamen yeni. Ayrıca elden geçirilmiş 1 litre hacimli EcoBoost ünite de kaputun altında yer buluyor. Manuel şanzımanların tamamı 6 ileri vitesli olurken tam otomatik hale gelen şanzıman artık 8 ileri orana sahip.


Makyajı yine burunda yoğunlaşan Tourneo Courier ve Transit Courier modellerinde daha taze bir yüz bulunurken iç mekanda da yine büyük bir dokunmatik ekran kullanılmakta.


Bu araçlarda 1.5 litre hacimli TDCI motor kullanımı devam ederken hem bu, hem de 1 litre hacimli EcoBoost eiden geçirilerek yakıt ekonomisi iyileştirilmiş. Bu modellerde de 6 ileri vitesli şanzımanlar standart olarak sunulmakta.

2 yorum: