5 Aralık 2017 Salı

BMW i8 Roadster


Los Angeles'ın beklenen haberlerinden birisi de BMW'nin hibrit süper otomobili i8 ile ilgili. Bu aracı güncelleyen Alman firma ürün gamına bir de üzeri açılabilen versiyon ekledi.

Kumaş tavanı, 50 km/s sürate kadar 15 saniye içerisinde açılıp kapanabilen i8 Roadster'ın sahip olduğu hafifletilmiş jantlar sabit tavanlı kardeşinde de alınabiliyor. Otomobilin yukarıya doğru açılabilen kapılarıysa kesilen tavana rağmen korunmuş. Korunmayan şeyse arka koltuklar. Bunun yerine bagaj hacmi 100 litre genişlemiş.


Geçen yıl tanıtılan BMW i Vision Interaction isimli konseptin hayat bulmuş hali olan i8 Roadster'da güncellenen motor ikilisi iki kardeşte de kullanılacak. Turbo beslemeye sahip, 1.5 litre hacimli, 3 silindirli motor 231 beygir güç üretebilirken elektrik motoru 143 beygir gücünde. İkilinin ortak kullanımıysa 374 beygir güç sağlıyor.


11.6 kWh kapasiteye sahip piller sayesinde menzili de uzayan otomobiller sadece elektrik enerjisiyle 120 km/s maksimum sürate ulaşıp, gövde seçeneğine göre 53 veya 55 km menzil sunabiliyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süreleri 4.4 (coupé) ve 4.6 saniye (roadster) olan otomobillerin maksimum süratleri 250 km/s'te sınırlı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder