2 Kasım 2017 Perşembe

Ferrari FXX K Evo


Ferrari'nin sınırlı üretim araçları arasına bir yenisi katıldı. İtalyan üreticinin hiper otomobili LaFerrari'yi temel alan FXX K, üzerinde yapılan değişiklikler sonrasında Evo ekini aldı ve daha yüksek performansla pistlere çıktı.

Henüz üretim sayısı açıklanmayan otomobil aslında FXX K modelinin farklı bir aerodinamik paketle donatılmış versiyonu. Daha önce bu aracı satın almış olanlar, ek ücret karşılığında araçlarına bu kiti uygulayabilecek ve yere basma kuvvetini %23 artırabilecek.


Otomobili hafiflettiğini de açıklayan Ferrari iç mekanda farklı bir direksiyon simidi ve geri görüş kamerasının görüntüsünün yansıtıldığı daha büyük bir ekranı da donanımda sunmakta.

Kaput altında yer alan v12 motor 860 beygir güç, 750 Nm tork üretebilirken elektrik motoru da 190 beygir güç üreterek toplamda 1.050 beygir güç, 900 Nm tork sağlayabiliyor.

2 yorum:

  1. Ateca testin harika olmuş. Yağmurlu havada müthişdi. Benim sorum 4x4 sistemi gerekli mi yoksa alınmasa da olur mu? Sürüş kalitesini bariz şekilde arttırıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence gereksiz. Faydasından çok zararı var. Hele de araziye çıkılmayacaksa.

      Sil