14 Ekim 2017 Cumartesi

Toyota Century


Bu yıl Tokyo'da Japon üreticileri tarafından hazırlanan bir sürü konsept model göreceğiz. Bu araçların çoğu, tahmin ettiğiniz gibi küçük otomobillerden oluşuyor Toyota ise standında farklı bir segmentten yenilik sergileyecek.


Markanın amiral gemisi olan Century yenilendi. Köşeli hatlarını korumaya devam eden otomobilde geniş ön panjur ve alt bölümü kaplayan kromaj da unutulmamış. En büyük değişikliklerse artık sis farları dahil bütün aydınlatma grubunun LED teknolojisi kullanması ve yan aynaların, ön çamurluklardan alınıp alıştığımız yerlerini koyulması olmuş.

5.335 mm boya, 1.930 mm genişliğe ve 1.505 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesiyse 3.090 mm. İç mekanda çift renkli ahşap kaplamanın yanında farklı tasarıma sahip kapı açma kolları, modern tasarıma sahip kumandalar ve geçmişten geliyormuş gibi duran ses sistemi butonları görülebiliyor.


Deri döşeme gibi yün döşemelerle de alınabilen aracın arkasında sunulan iki adet tekli koltuk hareket ettirilebildiği gibi ön yolcu arkasında yer alan kendisine özel ayak dinlendirme bölümüne de sahip. Arka bölüme özel dokunmatik ekrandan 20 hoparlörlü müzik sistemini kumanda etmek mümkün.

Henüz teknik verileri detaylı olarak açıklanmayan aracın 5 litre hacimli v8 motoru bulunuyor. Ayrıca bu nesilde üniteye bir elektrik motoru da eklenerek aracın hibrit olması sağlanmış.

3 yorum:

  1. Toyota'nın hala bu Rolls Royce çakması şeyleri ürettiğini bilmiyordum. İlginç.

    YanıtlaSil
  2. deri döşeme opsiyonel, olmadığını kim açıklamış? görseldeki döşeme de yün

    YanıtlaSil