17 Ekim 2017 Salı

Polestar 1


Geçtiğimiz haftalarda Volvo'nun araçlarını modifiye etmeyi bırakıp kendi başına bir marka olacağını açıklayan Polestar, İsveçli üreticiden çok uzaklaşmayacak gibi görünüyor. Firmanın ilk modeli Volvo izleri taşımaya devam ediyor.


2013 yılında tanıtılan Volvo Concept Coupé'nin gerçeğe dönüşmüş hali olan araç, S90'ın iki kapılı halini andırıyor. Dev jantlar, LED aydınlatma grubu, dar cam alanları, arka tamponun iki yanında görülebilen egzoz çıkışları ve bagaj kapağının üzerine eklenmiş, elektrikli olarak yükselebilen spoiler sportif dokunuşlar arasında bulunuyor.

İç mekanını da büyük ölçüde S90 ile paylaşan otomobilin vites konsolunda ufak tefek değişiklikler yapılmış. 2+2 oturma düzenine sahip aracın arka koltuklarında sabit kafalıklar kullanılmış.


Adaptif süspansiyon sistemine sahip olan Polestar 1, frenleme konusunda da başarılı olacak gibi. Aracın ön fren diskleri 400 mm çaplı.

Asıl sürprizi kaputu altında yatan araç bir hibrit. 2 litre hacimli benzinli motor, hem turbo hem de kompresör beslemeye sahip olan otomobil 600 beygir güç, 1.000 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan modelin sadece elektrik enerjisiyle alabileceği yolsa 150 km olarak açıklanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder