14 Eylül 2017 Perşembe

Audi Aicon


Audi'nin Frankfurt yenilikleri arasında bulunan Aicon, Elaine'in aksine yepyeni bir konsept. Dev boyutlarıyla dikkat çeken araçta seviye 5 otonom sürüş özelliği sunulmakta.

5.444 mm boya sahip olan otomobil 2.100 mm genişlik, 1.506 mm yükseklik sunuyor. Aks mesafesi de 3.470 mm olan otomobilin jantları 26 inç çaplı. Far ve stoplar yerine küçük üçgen piksellerden oluşan aydınlatmalara sahip olan aracın logoları da LED aydınlatmalı. Şişkin çamurluklar, büyük difüzör ve spoiler dikkat çeken detaylar arasında.


İç mekanı birinci sınıf bir kabin olan konsetin uzun aks mesafesi sayesinde bu bölümde sunduğu hacim inanılmaz. Ayrıca panoramik cam tavan ferahlığı daha da üst seviyeye çıkarıyor. Direksiyon simidi bulunmayan aracın gösterge paneli neredeyse bütün kabini çevreliyor. Hem ön hem de arkada yer alan bagaj toplam 660 litre hacme sahip.

Dört adet elektrik motoruna sahip olan Aicon 354 beygir güç, 550 Nm tork üretebiliyor. Modelde performanstan çok uzun menzile önem verildiğinden tek şarjla gidilebilecek yolun 700 ile 800 km arasında olması planlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder