30 Ağustos 2017 Çarşamba

Bentley Continental GT


Uzun süredir Bentley markasının en çok tanınan modeli olan Continental GT sonunda yeni nesline kavuşuyor. Dış mekanında beklenen yenilikler bulunan otomobilin asıl iç mekanı çok modern bir duruşa sahip.

Eskisinden daha uzun ve alçak bir yapıya sahip olan aracın aks mesafesi 110 mm uzarken genişlik de 25 mm artışta. Daha geniş ön panjur ve yine genişleyen hava girişleri sportif havayı pekiştirirken dörtlü LED farlar EXP 10 Speed 6 konseptine göndermeler yapıyor. Ön çamurlukların arkasında, otomobilin 12 silindirli olduğunu gösteren logolar unutulmamış.


Arka çamurlukları yine kaslı bir görünüme sahip olan otomobilin yatık arka camı ve kısa tutulan bagaj kapaı daha dinamik görünüyor. Bagaj kapağı üzerinde seviye ayarlı bir spoiler bulunurken yeni oval stoplar egzoz çıkışlarıyla uyumlu bir tasarıma sahip.

İç mekanda kendisinden beklendiği gibi yüksek lüks seviyesi sunan Bentley bu araçta da deri, ahşap ve matalin farklı kombinasyonlarını müşterilerine sunmuş. Asıl yeniliklerse dijital ekranlardan oluşuyor. Gösterge tablosu astık dijital olan Continental GT'nin orta konsolunda yer alan büyük ekran kullanılmadığı zaman ister ahşap kaplamayla, isterse de termometre, pusula ve kronometreden oluşan üç analog göstergeyle gizlenebiliyor.


Kaput altında yer alan W12 motor çift turbo beslemeye ve 6 litre hacme sahip. 635 beygir güç, 900 Nm tork üretebilen ünite, 8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. Yeni platform sayesinde 85 kg hafiflese de ağırlığı 2.250 kg olan otomobil 0'dan 100 km/s sürate 3.7 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 333 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder