13 Temmuz 2017 Perşembe

Hyundai i30 Fastback


Hyundai i30 ailesi genişliyor. Hatchback ve Wagon versiyonları ardından şimdi de sıra sportif görünümüyle Fastback kardeşe geldi. İlk defa böyle bir gövde seçeneği sunan Güney Kore merkezli firma model çeşitliliğini de artırmış oluyor.


Hafifçe makyajlanan kaput, daha agresif görünen ön tampon, farklı jant seçenekleri, daha çok öne çıkan yan karakter çizgisi, bombeli tasarıma sahip ve ucu spoiler şekilli bagaj kapağı ve köşeli arka tamponuyla sportif karakterini oluşturan otomobil hatchback kardeşinden 30 mm daha alçak ve 115 mm daha uzun.


İç mekanında bir yenilik dikkat çekmeyen otomobilin süspansiyon sistemi %15 sertleştirilirken kaput altında da tanıdık motorlar görev yapıyor. 1 litre hacimli benzinli ünite 120, 1.4 litre hacimli olansa 140 beygir güç üretebilirken 1.6 litre hacimli Diesel motor 110 ve 136 beygir gücünde iki versiyona sahip. Bütün seçenekler 6 ileri vitesli manuel şanzımanla alınabilirken 1 litre hacimli ünite dışındakiler 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla da ısmarlanabilecek.

2 yorum:

  1. Tasarım çok güzel olmuş bence. Ön farları da biraz değiştirselermiş harika olacakmış. Bagaj hacmi konusunda bir açıklama yapılmış mı onur bey?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Basın bülteninde ilginç şekilde yazmamışlardı ama buldum. 450 litre bagaj hacmi. Hatchback modelinkinden 55 litre daha büyük.

      Sil