21 Haziran 2017 Çarşamba

Kia Stonic


B segmenti SUV modellerinin sayısı her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz hafta Hyundai Kona'yı karşılayan bu segment şimdi de bu otomobilin teknik ikizi olan Kia Stonic ile tanışıyor.

Kona'dan daha ağırbaşlı bir tasarıma sahip olsa da çok ciddiye kaçılmış bir görünümü de bulunmayan Stonic'in köşeli hatları özellikle arka kapı ve C sütununda dikkat çekici bir hal alıyor. Gövdenin alt bölümü siyah plastik korumalarla kaplanırken tavan kontrast renklerde alınabiliyor.


İç mekanı, Kona'da kullanılandan az da olsa daha renkli olan otomobilde tanıdık kumanda elemanları kullanılmış. Şık tasarımlı havalandırma ızgaraları, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve katlanabiliyormuş gibi görünen dokunmatik ekran detaylar arasında sayılabilir.

Aracın kaputu altında da büyük bir sürpriz yok. Turbo beslemeye sahip motorlar 1 litre hacimli benzinli ve 1.6 litre hacimli Diesel ünitelerden oluşurken 1.25 ve 1.4 litre hacimli benzinli motorlar atmosferik emişli.

4 yorum:

  1. B sınıfı "SUV hormonlu hatchback"lere Hyundai Kona'dan sonra bir yenisi daha eklendi: Kia Stonic. Görünen o ki B sınıfı SUV crossover araçlarına bayaa rağbet var gibi.

    YanıtlaSil
  2. Hyundai Kona ile neden farklı platform kullanılıyor onur bey bilginiz var mi?

    YanıtlaSil
  3. Stoplar Clio'dan :(

    YanıtlaSil