29 Haziran 2017 Perşembe

Jaguar XE SV Project 8


Şu sıralar Jaguar'ın özel araçlar departmanı SVO'nun da işleri yolunda gidiyor gibi görünüyor. Yakın zamanda ürün gamına yeni bir motor seçeneği ekleyen üretici şimdi de küçük sedan modelinin en güçlü seçeneğini tanıttı.

Dışarıdan bakıldığında bir yarış aracı gibi görünen otomobilin hoş görünen hava girişlerine sahip ön tamponu karbon fiberden üretilmiş ve alt bölümünde bir splitter barındırıyor. Genişleyen çamurluklar ve 20 inç çaplı jantları da güçlü görünüme katkıda bulunurken kaputun da karbon fiberden üretildiğini hatırlatalım.


Bu malzemenin kullanımı bu kadarla da kalmamış. Ayarlanabilir bir spoiler sunan araçta hem bu parça hem de hava çıkışlarına sahip olan arka tampon karbon fiber. Ayrıca dörtlü egzoz çıkışı da tasarımdaki agresifliği yansıtıyor.

İç mekanında piyano siyahı konsol kaplamasının haricinde karbon fiber süslemeler kullanan aracın  sabit kafalıklara sahip sportif koltukları deri ve Alcantara döşemelere sahipken ek ücret karşılığında sırtlığı sabit koltuklar, dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve arka koltuklar yerine geçen takla kafesi alınabiliyor.


Kaputu altında Jaguar'ın diğer modellerinde de kullandığı, kompresör beslemeye sahip 5 litre hacimli v8 motorun 600 beygir güç, 700 Nm tork üretebilen bir versiyonunu sunan araç 8 ileri vitesli otomatik şanzıman yardımıyla gücü dört tekerleğe birden aktarıyor. 0'dan 100 km/s sürate 3.4 saniyede ulaşabilen modelin maksimum süratiyse 322 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder