14 Nisan 2017 Cuma

Subaru Ascent


Subaru mühendisleri şu sıralar yoğun bir çalışma temposunda. New York'ta makyajlı Outback modelini tanıtan Japon üretici aynı zamanda VIZIV-7 konseptinin seri üretime yakın bir halini sergiledi.


Araca Ascent ismini veren Subaru kendisinden beklediğimiz köşeli ve kaslı yapıyı korumuş. Dik ve yüksek ön panjur, şişkin çamurluklar, büyük jantlar, şnce yapılı yan aynalar ve gizlenmiş kapı kolları dikkat çekerken LED aydınlatma grubu, spoiler ve tampon içine gizlenen egzoz çıkışları sportif yanı öne çıkarıyor.


Bu sefer iç mekan fotoğrafları da paylaşılan otomobilin bu bölümünde deri döşeme ve dokunmatik ekran bolluğu var. Dijital gösterge paneli haricinde orta konsolu da dokunmatik bir ekrandan oluşan araçta kapılarda yer alan cam ve yan ayna kumandaları da dokunmatik.


Üretimi Kuzey Amerika'da yapılacak olan Ascent'in üç sıra koltuğa sahip olacağı doğrulanmıştı. Şimdiyse konseptin 2+2+3 oturma düzeni sunduğu açıklandı. Seri üretimde orta sıra büyük ihtimalle üç koltuklu olarak da alınabilecek.

4 yorum:

  1. Galiba subarunun şimdiye kadar çıkarmış olduğu en büyük hacimli model. Tribeccadan daha büyükmü yoksa.Bence Subaru aslında diğer japon markalarından daha kaliteli (japon premiumları hariç) ama nedense avrupa ve ülkemizde hakettiği değeri görmüyor nedendir acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu haliyle biraz daha büyük Tribeca'dan.

      Subaru'nun Türkiye'deki durumunun iki nedeni var. Birincisi bize uygun motor seçenekleri yok. Amerika kıtasında 2 litre turbo ve 3.6 litre hacimli versiyonlar maksimum satış rakamlarına ulaşıyor örneğin.

      İkincisiyse pazarlama. Subaru'nun bilinilirliği az ülkede.

      Sil
    2. Misal sony firması türkiye için reklam bütçesi ayırmıyor kendine. 2012den beri su geçirmez telefon satan sonydir ama türkiyede 2015den beri samsung 2016dan beride apple yapıyor reklamını. Mazda Subaru gibi markalar türkiyeyi önemsemiyor. hatta burda fabrikası olmasına rağmen honda bile. Skoda yeti modelinde bildiğim kadarı ile sadece türkiyeye özel 1.6 dizel dsg seçeneği üretti. Honda ise 120lik dizel motora otomatik seçeneği bile koymuyor. Çünkü buna değmez olarak görüyor.

      Sil
    3. "120lik dizel motora otomatik seçeneği bile koymuyorum. Çünkü buna değmez olarak görüyorum."
      -Honda

      Sil