11 Nisan 2017 Salı

Jeep Grand Cherokee Trackhawk


Jeep'ten beklenen haber sonunda geldi. Marka, en güçlü modeli Grand Cherokee Trackhawk'u New York otomobil fuarında tanıtacağını açıkladı. Aracın güçlü olduğu dışarıdan belli olsa da performansı dudak uçuklatıyor.

Daha önce piyasaya sürülen Grand Cherokee SRT'den daha sportif görünen araçta ek hava girişlerine sahip ön tampon, hafifletilmiş 20 inç çaplı jantlar ve dörtlü egzoz çıkışı gibi detaylar dikkat çekerken Brembo imzalı fren sisteminde sarı renkli kaliperlerin kullanıldığı gözden kaçmıyor. Önde 6, arkada 4 pistonlu olan kaliperler önde 400, arkadaysa 350 mm çaplı diskleri kumanda ediyor.


İç mekanında değişiklikleri daha da az olan Trackhawk napa deri ve süet döşemeler ve orta konsolda yer alan büyük dokunmatik ekrana eklenen özel sayfalarla farklılık sunmuş. Merkezi yerleşime sahip dijital hız göstergesiyse 200 mil/saate (322 km/s) kadar uzanıyor.

Ağırlığı 2.5 tona yakın olan araçta görev yapan 6.2 litre hacimli v8 motor, 717 beygir güç, 875 Nm üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sisteminin standart olarak sunulduğu Grand Cherokee Trackhawk, 0'dan 97 km/s sürate 3.5 saniyede ulaşabilirken maksimum sürat 290 km/s olarak açıklanıyor.

1 yorum:

  1. Trackhawk değil Tomahawk sanki mübarek. Bu ne hız yiğidim bi soluklan, bi ayranımızı iç hele.

    YanıtlaSil