6 Mart 2017 Pazartesi

Volkswagen Arteon


Volkswagen'in en çok dikkat çeken tasarım çalışmalarından olan CC'nin üretimi tamamlandıktan sonra yerine geçen Arteon, farklı isminin yanında Alman markanın gelecekteki tasarım anlayışını göstermesi anlamında da önemli bir otomobil.


Özellikle R-Line paketiyle birlikte konsept hali olan Sport Coupé Concept GT'ye çok benzeyen otomobilde köşeli bir tasarım kullanıldığı görülebiliyor. Geniş ön panjur, LED farların içlerine doğru girerken bombeli kaput çamurlukların üzerine kadar uzanmış.


Sade bir duruş sergileyen yan bölümde büyük jantlarla dikkateri üzerine çeken otomobilin arka bölümünde yatık yerleşime sahip LED stoplar, tampona gizlenen egzoz çıkışları ve liftback bagaj kapağı gözlerden kaçmıyor.


İç mekanı Passat'tan alınmış gibi duran Arteon bu nedenle dışarıda sunduğundan bile sade bir yaşam alanı tasarımına sahip. Passat'tan 94 mm daha uzun ve 40 mm daha geniş olan otomobilin bu değerleri hem arka koltuklar hem de bagaj bölümünde hissediliyor. Bagaj hacmi 563 litre olarak açıklanıyor.


Kaput altındaysa büyük bir sürpriz bulunmuyor. 1.5 litre hacimli TSI motor 150 beygir güç üretirken 2 litre hacimli kardeşinin 190 ve 280 beygir gücünde iki seçeneği bulunuyor. 2 litre hacimli turbo Diesel üniteninse 150, 190 ve 240 beygir güç üretebilen üç seçeneği mevcut. Araçlar motor seçeneğine göre 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli DSG ile alınabiliyor. Ayrıca versiyona göre önden veya dört tekerlekten çekiş sistemi donanıma ekleniyor.

17 yorum:

  1. Olmuş hemde baya güzel olmuş. Alınır. Onur bu arada sana bir sorum var. 2016 model Süperb sahibiyim. 7 ileri dsg şanzumanı var. Arıza tehkilesi nedir? Bir çok kişi sorunlu olduğunu söylüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2013 yılı ardından düzeldi DSG'nin birçok sorunu. Artık ufak tefek elektronik hatalar ve ısınma uyarısı veriyor en fazla.

      Sil
    2. Hazır dsgden konu açılmışken artık 1.2 vb küçük motorlarda kullanılan 7 ileri dsg de ıslak tip mi? Birkaç ay önce bir tanıdık 2016 model 1.2 tsi 110bg dsg araç aldı ve teslim aşamasında böyle denildi. Ne kadar arattıysam nette böyle birşeye rastlamadım. Islaklar kurulara göre daha sağlam deniyor o yüzden soruyorum. Saygılar.

      Sil
    3. 1.2 ve 1.4 gibi düşük hacimli ve düşük torklu motorlarda DQ200'ü kullanıyor Volkswagen ki bu da kuru bir ünite.

      Sil
  2. yılan gibi olmuş, güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. vw sahtekarlık yapmış, sahtekarlık yaptığını kabul etmiş bir firmadır. dolayısıyla bu markadan araç alınmaz. yılan olsa da alınmaz ejderha olsa da alınmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hah kardeşim ya , şunu söyleyin. Altta biri demiş yok opel gs'in yanında 90 model kalmış felan.. Kola içmeyin , boykot edin demeye bi tarafı yemeyip , içinde böcek kanı var, burger king yemeyin kardeşim diyemeyip içinde at toynağı var diyenler gibi olmak nedir? Dsgye bok atanlar , düşük donanımından ötürü baz modellerinde vwlerin fiyatını eleştirenler vs. vs. Denilsin ki bu adamlar hilekâr , uzay mekiği yapsa da alınmaz. O zaman belki insanlar vazgeçer.

      Sil
    2. Malesef her konuda suçun ödüllendirildiği bir devirde yaşıyoruz. 2016 yılında Volkswagen en çok otomobil satan grup.

      Sil
    3. Desene Onorcum Samsung Note 8'i çıkartınca satış rekorları kıracak(!) Hoş zaten kimse 'bu adamlar patlayan telefon yapmış diğer modellerini almayalım' demedi note7 olayından sonra.

      Sil
  4. Çirkin, Insignia GS'nin yanında 90 model gibi kalıyor.

    YanıtlaSil
  5. Aracın dış tasarımı zaten güzeldi. Fakat passatlar aynı boyutlarda olup omuz çizgisi düşük olduğundan hem arka koltuklar hem de bagaj çok dar kalıyordu. Şimdi belli ki arka diz-baş oranı hissedilir derecede artmış. 563 litre olan bagaj ise , neredeyse 595 litrelik passat sedana yaklaşmış. Araç geldiği zaman rakipsiz bir biçimde satışta olacak. Cc zaten ülkemiz şartlarına göre iyi denebilecek satış adetleri olan bir araçtı.

    YanıtlaSil
  6. Ucuz yollu A7 diyecemde MaşAllah son ötv zammından sonra Citroen C-Elyseé bile 70bin tl olmuş. Bu kaç paradan gelir bilmem.

    YanıtlaSil
  7. Bu araç Tr ye gelir mi ? Çok yakışıklı olmuş gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecek tabi. CC iyi satmıştı. 1.5 motoru da var. Tam Türkiye'ye göre.

      Sil
  8. Boyutlari ve liftback tasarimi itibari ile direkt olarak insignia grand sportun rakibidir diyebilir miyiz?

    YanıtlaSil