12 Mart 2017 Pazar

Vanda Dendrobium


İşte Cenevre'nin bu yıl sunduğu sürprizlerden bir tanesi. Singapur merkezli firma Vanda Electric. Dikkat çekici bir tasarıma sahip olan aracın güç ünitesi Williams Advanced Engineering ile birlikte geliştirilmiş.


Köşeli tasarımı farklı bir boyuta taşıyan konseptte aşağıya doğru uzayan LED farların yüksek çamurluklar önüne entegre edilmiş olması gözlerden kaçmazken gövdeden aynı duran arka çamurlukların önlerinde de hava girişleri yer alıyor.

Yan aynalar yerine kameralar kullanan otomobilin arka bölümü önden de daha dikkat çekici. Bu kısımda yer alan spoiler üzerine eklenen LED stop lambası sayesinde boydan boya aydınlatma yakalanırken büyük difüzörün çıkışları agresif duruyor.


Dışarıda olduğu gibi iç mekanda da bol bol kullanılan karbon fiberi görebilmek için arkaya sabitlenmiş kapıları yukarıya doğru açmak gerekiyor. Farklı renkte sportif yan destekli koltuklar ve dijital gösterge paneline sahip olan yaşam bölümünde metal pedal seti, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve köşeli hatlara sahip düğmeler bulunuyor.


Henüz geliştirme çalışmaları tamamlanmamış olan elektrik motorlarıyla harekete geçirilen otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 3 saniyenin altında gerçekleşirken maksimum sürati 320 km/s'i bulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder