9 Mart 2017 Perşembe

Subaru XV


Subaru da yeni model tanıtımı için Cenevre otomobil fuarını seçenler arasında. Japon üreticinin yeni XV modeli, geçtiğimiz yıl sergilenen konsept modelin izinden giderek seri üretime geçti.

Burulma direnci artırılmış yeni platformuyla ortaya çıkan otomobilin görünümü daha yumuşak hatlar sayesinde biraz daha çekici. Dik ön panjurun iki yanında incelen farlar dikkat çekerken farklı tasarımlı 18 inç çaplı jantlar ve gövdenin alt bölümünü korumak için eklenen plastik parçalar markanın arazi kabiliyetini hatırlatıyor.


Yüksek yapısıyla otoyol dışında da hiç zorlanmayacakmış gibi görünen otomobilde tavan raylarına da yer verilirken arka bölümde bagaj kapağına doğru uzayan stoplar, spoiler ve ilk nesil araca göndermeler yapan tampon tasarımı gözlerden kaçmıyor.

Eskisinden daha köşeli bir tasarıma sahip olan iç mekanda daha kalın kollara sahip direksiyon simidi, 8 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran, metal pedal seti, yol bilgisayarı ve havalandırma sistemi verilerini gösteren küçük ekran gibi detaylar bulunuyor.


İlk olarak 2 litre hacimli Boxer motorla sunulacak olan otomobilin bu ünitesi artık 156 beygir güç, 196 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi standart donanımda sunulurken yenilenen sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) manuel kullanımda 7 ileri orana sahip.

5 yorum:

  1. O odun kılıklı stop grubuna makyaj gelecek kesin.

    YanıtlaSil
  2. Acaba 1.6 turbo motoru bu modelde kullanacaklar mı Subaru'dan bir açıklama var mı Onur bey? Bu arada dış tasarımı beğenmedim ama iç tasarım çok hoş olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk etapta sadece 2 litre hacimli motoru tanıttılar ama daha küçük hacimlinin gelmesini bekliyorum. Gerçi onda da turbo olacak mı olmayacak mı bir soru işareti hala.

      Sil
  3. Eeeeeeyyyyyyy subaru! 1.6 turbo motor ile geldin geldin, yoksa almayacağız seni bilesin.

    YanıtlaSil