11 Mart 2017 Cumartesi

Pininfarina H600


Bu yıl Cenevre'ye konsept model getiren firmaların arasında Pininfarina da bulunuyor. Hintli Mahindra grubu tarafından alınan İtalyan tasarım devi Çinli üreticilerle son zamanlarda çok yakın. Organizasyonda tanıtılan konseptse Hong Kong merkezli Hybrid Kinetic grubu için yaratılmış.

Uzun aks mesafeli, üst segment Alman sedanları boyutlarında olan konsept ağırbaşlı tasarımıyla dikkat çekiyor. LED farlarla birleşen ön panjur dik bir yerleşime sahip ve çerçevesiz yan camları çevreleyen kromajlı çıta farların kenarından başlıyor. Arka kapıları geriye doğru açılan otomobilde B sütunu bulunmuyor.


Yan aynalar yerine kameralar kullanılırken büyük jantlar iki farklı renge sahip. Kısa yapılı bagaj kapağının gerisindeyse ince uzun LED stoplar dikkat çekiyor.

İç mekanda havada asılıymış gibi duran koltuklar haricinde tabanda bile ahşap kaplama kullanıldığı görülebiliyor. Arka koltuk yolcuları için ön koltuk sırtlıklarında ekranlar bulunurken gösterge paneli, yolcu karşısında bulunan panel gibi dijital. Ayrıca orta konsol da dokunmatik geniş bir yüzeyden oluşuyor.


Teknik verileri henüz kesinlik kazanmayan otomobilde kullanılan elektrik motorları küçük bir gaz türbiniyle besleniyor. Karma güç çıkışı 800 beygir civarında olan konseptin 0'dan 100 km/s sürate 2.9 saniyede ulaşabileceği belirtiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder