1 Mart 2017 Çarşamba

Peugeot Expert


Peugeot'nun orta boy ticari araçlarından Expert geçtiğimiz yıl yenilenmişti. Şık görünümüyle dikkat çeken araç dikkat çeken donanımlarıyla Türkiye pazarında satışa sunuldu.

Dış mekanı çok daha şık bir hale gelen Expert'in üç farklı boyda seçeneği sunulsa da Türkiye'ye şimdilik iki uzunlukta gelecek. Modellerden ilki 4.609, ikincisiyse 5.309 mm boyunda. Bu araçlar sırasıyla 1.099 ve 1.437 kg yükleme kapasitesi sunuyor.

Ön koltuk altında yer alan kapak sayesinde yük bölümü kabine kadar taşabiliyor. Bu durumda kısa boylu seçeneğin taşıma hacmi 4.6'dan 5.1 metreküpe ulaşırken uzun aracın da 6.1 metreküplük iç hacmi 6.6 metreküpe ulaşıyor.


İç mekanı da çok daha şık bir tasarım sunan araçta otomatik uzun far asistanı, 7 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran, aktif güvenlik freni, şerit takip uyarısı, aktif hız sabitleyici ve yol işareti okuma gibi donanımlar yer alırken ayak hareketiyle açılan kayar yan kapılar da ilk kez Expert'te kullanılmış.

Kısa boylu Expert sadece 1.6 litre hacimli turbo Diesel motor ve 6 ileri manuel şanzımanla alınabilecek. 115 beygir güç, 300 Nm tork üretebilen Start&Stop ile donatılmış motorun ortalama yakıt tüketimi 5.5 litre/100 km olarak açıklanıyor. Uzun boylu seçenekte kullanılan 2 litre hacimli üniteyse 120 beygir güç, 340 Nm torka sahip ve yine aynı manuel şanzımanla sunuluyor. Aynı motorun 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan seçeneğiyse 180 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor.

4 yorum:

  1. tam türkiye aracı olmuş, minibüs gibi ama öyle çok da büyük değil. aracın dış yüksekliğ 190cm civarı imiş iç yüksekliği ile ilgili bilgi var mı? mesela hemen hemen aynı yükseklikteki transporter ile starex çok farklıydı.

    8 kişilik versiyon çok sıkışık olur gibi.

    bir de 1.6 motor otomobil ruhsatlı gelir mi sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1.397 mm iç yükseklik. İç genişlik de 1.628 mm.

      Bu araçlarda SRC zorunlu olacak. Koltuklular şahsi kayıtta otomobil olabilecek. Onlar da 3. çeyrekte geliyor. Traveller hatta isimleri de.

      Sil
  2. Anladığım kadarıyle piyasaya sürülen model ticari versiyon olan Peugeot Expert, 8+1 versiyonu için daha bekleyeceğiz. Travellerin kardeşleri olan Toyota Proace Verso ve Citroen Spacetourer ın 8+1 versiyonlarının Türkiye pazarına ne zaman geleceği konusunda bilgi var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa hakikaten ya. Hemen düzelttim. İlk iki paragraf Traveller sonra Expert demişim. Kafa nerelerdeyse artık. Evet Traveller 3. çeyrekte gelecek. Kardeşlerden henüz haber yok ama çok geciktirmez gibi özellikle Citroen.

      Sil