8 Mart 2017 Çarşamba

McLaren 720S


Cenevre'nin ağır toplarından birisi de McLaren standındaydı. Süperspor otomobil ailesinin ikinci neslini tanıtan İngiliz üretici bazı ilginç tasarım detaylarını da ilk kez bu araç üzerinde tanıttı.


Ana hatlara bakınca P1 tipi bir görünüme sahip olduğu gözlemlenebilen otomobilde LED farlar kullanılmış. 19 inç çaplı jantların haricinde yan hava girişlerinin kapının üst kısmındaki kanala gizlenmiş olması bu bölümde farklı bir tasarım dokunuşu olarak görülebilir.


Kubbe şekilli kabine girişte yukarıya doğru açılan kapılar kolaylık sağlarken arka bölümde 45 mm kalınlıkta LED stoplar, yukarıya alınmış çift egzoz çıkışı, büyük difüzör ve önceki nesil araçlara göre yere bastırma kuvvetini %50 yukarıya taşıyan aktif spoiler dikkat çekiyor.


İç mekanda daha kaliteli malzemeler kullanmaya başlayan McLaren kumanda butonlarının çoğunda metal malzeme kullanırken orta konsolda bulunan dokunmatik ekranın genişlediği görülebiliyor. Aracın sahip olduğu bir diğer yenilikse dijital gösterge paneli. Bu panel, pist sürüşlerinde katlanarak yerini çok daha ince bir ekrana bırakabiliyor.


Aracın asıl yeniliğiyse kaputu altında yatıyor. Çift turbo beslemeye sahip v8 motor 4 litre hacimli. 720 beygir güç, 770 Nm tork üretebilen ünite 1.283 kg boş ağırlığa sahip olan otomobili 0'dan 100 km/s sürate 2.9 saniyede ulaştırabiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımana sahip olan arkadan itişli otomobilin 200 km/s sürate ulaşması 7.8 saniye sürerken 300 km/s sadece 21.4 saniye sonra görülebilyor. Maksimum süratse 341 km/s.

2 yorum:

  1. Motorun markasıyla ilgili bir bilgi yok. Acaba mclaren kendi motorunu üretip onu mu kullandı bu arabada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun süredir kendi motorlarını kullanıyor McLaren.

      Sil