7 Mart 2017 Salı

Lamborghini Huracán Performante


Lamborghini Huracán ailesi genişlemeye devam ediyor. 2017 Cenevre otomobil fuarında tanıtılan Performante versiyonu, modelin en güçlüsü olmasının yanında markanın gelmiş geçmiş en güçlü v10 motoruna da ev sahipliği yapıyor.

Önde, tampon altında büyük aerodinamik parçalara sahip olan otomobilde 20 inç çaplı jantlar, genişletilmiş hava girişleri, yukarıya alınan çift çıkışlı egzoz sistemi, daha bütük bir difüzör ve spoiler görev yapıyor.


Aracın birçok parçasında kullanılan dövme kompozit karbon fiber, firmanın ilk olarak bu otomobilde kullandığı bir malzeme. Bu sayede 40 kg hafifleme sağlayan Lamborghini ağırlığı 1.382 kg'a düşürmüş.

Önde 380, arkadaysa 356 mm çaplı karbon seramik fren diskleriyle donatılan otomobil önde 6, arkadaysa 4 pistonlu kaliperlere sahip. Pirelli P Zero Corsa lastiklerle donatılan Performante 100 km/s süratten durağan vaziyete 31 metrede ulaşabiliyor.

İç mekanda genel hatlar diğer Huracán modellerinden alınmış olsa da yaşam alanının birçok yerinde dövme kompozit karbon fiber kullanılmış. Ayrıca orta konsolun üst bölümünde otomobilin aktif aerodinamik paketinin durumunu gösteren bir ekran bulunuyor.


Bu arada aktif aerodinamik parçaları sayesinde otomobilin Nürburgring Nordschleife turu 6:52:01 gibi inanılmaz bir sürede tamamlanabilmiş.

Kaput altında yer alan 5.2 litre hacimli v10 motor 640 beygir güç, 600 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanı gücü arka aksa ileten otomobil 0'dan 100 km/s sürate 2.9 saniyede ulaşabilirken 200 km/s'e ulaşması 8.9 saniye sürüyor. Maksimum süratse 325 km/s.

3 yorum:

  1. onur abi hiç ferrariye bindinmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen fare yakalarken biz Onur abinle kedi öpüyoduk aslanım.

      Sil