11 Mart 2017 Cumartesi

Hyundai Sonata


Hyundai'nin büyük sedan modellerinden olan Sonata makyajlandı. Yeni motor seçeneklerini koruyan otomobilin görünümü tazelenirken sunulan donanım paketleri de zenginleşmiş.

Aracın yan camlarının etrafını dolanan krom çıta yenilenen farlarla birlikte buranın da etrafını neredeyse tamamen dolanıyor. Büyüyen ön panjur tamponun alt kısmına kadar uzarken LED aydınlatmaların dik yerleştirildiği görülebiliyor. Jant seçenekleri de yenilenen otomobilde yeni gövde renkleri de sunulmuş.


Genelde makyaj operasyonları sırasında arka görünüm pek değişmese de Sonata'da durum farklı. Stopları tamamen farklı bir şekil alan otomobilin bagaj kapağı ucu daha belirgin şekilde uzatulmuş. Plakalık tampona alınırken reflektörler dik konumlandırılmış.

İç mekanda farklı renk seçenekleri görülebilirken yenilenen gösterge paneli ve tamamı üç kollu olan direksiyon simitleri en büyük değişimler arasında. Orta konsolda yer alan dokunmatik ekranı büyüten Hyundai aşağıda kullanılan düğmelerin kalitesini artırmış.


Apple CarPlay ve Android Auto'nun yanında temassız şarj sistemi, şerit terk etme uyarısı, kör nokta uyarısı, şeritte kalma asistanı, çapraz trafik uyarısı, direksiyonel farlar ve uzun far asistanı donanımda bulunuyor.

Güney Kore'de yapılan tanıtımda kaput altında dört motor seçeneği olacağı açıklandı. 1.7 litre hacimli turbo Diesel ünite 141 beygir güç üretebilirken yine turbo beslemeli 1.6 litre hacimli benzinli motor 180 beygir gücünde. 2 litre hacimli benzinli motorlardan atmosferik emişlisi 163, turbo beslemelisiyse 245 beygir gücünde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder