11 Mart 2017 Cumartesi

Hyundai FE Fuel Cell Concept


Bu yıl Cenevre'nin konsept SUV modelleri arasında bir de Hyundai bulunuyor. Güney Kore merkezli marka bir taraftan çevreye önem verdiğini gösterirken diğer taraftan geleceğin modellerinde kullanacağı tasarım dilini oluşturuyor.


Köşeleri yuvarlatılmış bir görünüme sahip olan konseptte kullanılan ince yapılı LED aydınlatmalar seri üretim için biraz iddialı olsa da aracın burun yapısı seri üretimde korunabilecek bölümler arasında yer alıyor. Dev jantlar, yan aynalar yerine kullanılan kameralar ve arkaya doğru açılan kapılar da yerlerini daha standart parçalara bırakacak.

Çerçevesiz camlara sahip olan otomobilin çamurlukları arkasında ince yapılı hava çıkışları görülebilirken stopların olmasını beklediğimiz yerde hava ızgaraları bulunuyor. Arka aydınlatma grubu da önde olduğu gibi ince yapılı LED ünitelerinden oluşuyor.


İç mekanında dört adet tekli koltuğa sahip olan FE Fuel Cell'in koltukları arasında geniş bir orta konsol bulunuyor. Çift kollu direksiyon simidinin arkasında Mercedes E Serisi modellerininkini hatırlatan bir dijital gösterge paneli ve bilgi-eğlence sistemi ekranı yer alıyor.

Gücünü hidrojen yakıt pillerinden alan otomobilin teknik verileri açıklanmasa da menzilinin 800 km civarında olduğu doğrulandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder