3 Şubat 2017 Cuma

Škoda Octavia RS 245


Son yıllarda sürekli artışta olan motor güçleri bazı markaların köklü modellerine de yansımaya başladı. Rakipleri 250 beygir seviyesinin üzerine çıkan Škoda Octavia RS, sonunda beklenen seçeneğine kavuştu.

Görsel olarak standart Octavia RS'ten farklı olmayan otomobilde siyah renkli, 19 inç çaplı jantlar ve yine bu renkte süslemeler kullanılmış. İç mekanda sunulan donanımlarda da bir değişiklik bulunmuyor.


Kaputu altında turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli benzinli motoru bulunduran otomobil 245 beygir güç, 370 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli DSG ile alınabilen aracın liftback kasa tipi 0'dan 100 km/s sürate 6.6 saniyede ulaşabilirken station wagon aynı işi 6.7 saniyede tamamlıyor. Her iki otomobilin de maksimum sürati 250 km/s'te sınırlı.

5 yorum:

  1. O farlar, o ızgaranı ortasındaki plastik parça hiç olmamış. O kadar çirkin ki insan satmaya utanır.

    YanıtlaSil
  2. Leon Cupra ve Golf R da kullanılan 290-300 Hp lik üniteler yerine Octavia neden güç olarak geriden geliyor RS versiyonunda?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pazarı daha da kalabalıklaştırmamak için ilk olarak. İkinci neden de Skoda'nın grup içerisindeki yeri. Alt kademede zaten Seat markasıyla var Volkswagen. Bir de Skoda'yı sokarsa birbirini kırar hale gelecek markalar.

      Sil
    2. Kodiaqın bile rs verisyonu tanıtıldı. Vag grubunun ne yapmaya çalıştığını bilmiyorum ama başka bir otomobil devinin aynı şekilde cevap vermesi gerekiyor. Renault'nun Nissan ve Dacia'ya tüm karoser tiplerini üreten tam teşekküllü firma kimliği kazandırarak bunu yapması Vag grubuna bir cevap niteliğinde olacaktır.

      Sil
    3. Volkswagene cevap GM'den gelir gelirse. Opel Chevrolet Daewoo yardırıp pazardan geniş pay kapabilir ama onlar elde ki Chevrolet'i pazardan çekti :(

      Sil